Het moesbalkon is weer geopend!

Hoe fijn dat het alweer maart is, het balkon kan weer open. Hoe staat ons moesbalkon er nu bij? De kruiden hebben de winter overleefd, de fruitstruiken beginnen ook alweer te knoppen en de daslook komt weer op.

Start van het seizoen op ons moesbalkon

Afgelopen jaar schreef ik een heel blog over het plan van dat jaar, superleuk maar natuurlijk week ik af van het plan. Maakt niet uit, ik hobby ook maar wat raak. Ook dit jaar heb ik een plattegrondje gemaakt met wat waar komt. Ik kom nu al tot de conclusie dat ik ook dit jaar nieuwe potten en zakken aarde nodig heb. Wat staat er nog van eerdere jaren en heeft de winter overleefd?

  • De kruiden: tijm, rozemarijn, oregano, salie, citroenmelisse en uiteraard munt.
  • De drie bakjes met schattige bosaardbeien. Ik weet alleen niet zeker of ze meerjarig zijn, maar dat gaan we wel zien :)
  • De blauwe bessenstruik
  • De rode bessenstruik
  • De daslook
  • De vijg
  • Twee lavendelplanten

In uitvoering

Wat hebben we nu al kunnen planten? Erwtjes natuurlijk! Een van de succes die we nog geen enkel moesbalkonseizoen hebben overgeslagen. De erwtjes die we gepland hebben zijn van onze eigen oogst van vorig jaar. Ook hebben we een paar aardappels geplant, nieuw uitprobeersel. Ook nieuw zijn de lambada-aardbeien. Omdat ons mannetje vorig jaar zo blij werd van het balkon oplopen en aardbeien eten wilden we dit jaar meer aardbeien. In het tuincentrum zochten we naar zaadjes, niks gevonden. Wat bleek: ze verkopen aardbeienplantjes in een zakje net als bloembollen. En die liggen dan natuurlijk ook bij de bloembollen en niet bij de moestuinzaadjes. Ze gaan per tien, dus euh ja nu hebben we tien plantjes op het balkon. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Voorlopig zijn ze lekker aan het groeien en blaadjes aan het geven. Die zakjes met aardbeienplantjes zien er dus zo uit, de lambadavariant heeft Ranzijn niet op de website staan. Uiteraard hebben we ook voor snel resultaat gekozen: een bak is vol gezaaid met rucola en spinazie.

De plannen

Vorig jaar hebben we begin juli nog bruine bonen gezaaid in de bakken die inmiddels leeg kwamen. Dat was een succes en dat gaan we dus zeker herhalen. Dat kan prima in de bakken waar nu sla en erwten staan. Dan hebben we nog spruiten, pompoen en gele courgettes liggen. Die mogen in april pas worden gezaaid. Dus we wachten rustig af. Wat we van die drie gaan zaaien is ook nog een beetje afhankelijk van of we nog nieuwe bakken gaan kopen. Voorlopig staat het halve balkon namelijk vol met aardbeien….

Erwtjes zaaien

Aardappelen planten

Aardbeienplantjes

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.