tekening van een wafel

Suikervrije wafels

Kortgeleden kocht ik een wafelijzer en maakte ik een aantal wafelrecepten. Zowel de slechte variant als een koolhydraatarme variant zonder suiker en tarwe. Uiteraard vindt mijn zoon (8) de normale variant het lekkerst, terwijl ik juist blij was met de koolhydraatarme variant. Toegeven die tweede is iets minder lekker, iets taaier. Mij remedie? Experimenteren met iets wat ertussenin zit en vooral de zoon niet vertellen dat er geen suiker in zit. Zo werd deze suikervrije wafels geboren.

En of ze werden goedgekeurd? Hij van 8 at er drie achter elkaar op zonder nog door te vragen wat ik eigenlijk bedoelde met ‘dat dit de goede wafels’ waren ???? Ze waren ook zo snel op dat ik nog geen foto heb gemaakt. Vandaar de tekening bij dit recept in plaats van een foto.

Met dit recept maak je wederom zachte wafels. Ik maak met dit recept ongeveer 10 wafels.

Ingrediënten suikervrije wafels:

 • 2 eieren
 • 125 gram tarwebloem
 • 100 gram amandelmeel
 • 25 gram volkoren tarwemeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 50 gram erythritol
 • 1 theelepel vanille-extract
 • snufje zout
 • 300 ml karnemelk
 • 50 gram gesmolten boter + boter voor het bakken

Stappen:

 1. Scheid het eiwit en de eidooier (we gaan ze beide gebruiken) ieder in een eigen mengkom.
 2. Bij de eidooier voeg je alle andere ingrediënten en dit meng je tot een beslag.
 3. Klop de eiwitten tot zachte pieken zodat ze lekker luchtig zijn.
 4. Spatel eerst de helft van de eiwitten door het beslag, als het goed gemend is voeg je de rest van de eiwitten toe. Spatel ook deze weer rustig door het beslag.
 5. Zet het wafelijzer aan en laat deze rustig warm worden. Vet dan in met een beetje boter en schep 1,5 tot 2 eetlepels beslag in het wafelijzer. Sluit en bak voor 5 minuten.
  • Tip: wil je in een keer veel warme wafels serveren zet dan de over aan op een lage temperatuur (50 graden) en leg de gemaakte wafels in een schaal in de oven. na elke nieuwe gebakken batch leg je deze ook in de oven om warm te blijven.
The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.