Moesbalkon: groei, groen en daslook

Een update over ons moesbalkon. Kleine vooruitblik: we hebben daslook gekregen. Ken jij dat al?

Bessen, sjalotten en munt

De blauwe bes en de rode bes beginnen flink blaadjes te maken en hier en daar zien we ook al knopjes.
Het groen van de sjalotten komt op in de pot. Deze blijven trouwens echt nog lang staan, pas als de bladeren helemaal verdord zijn kunnen we de nieuwe sjalotten uit de grond halen.
De gestekte munt waait alweer lekker uit.

Rode bes

image

Munt

image

Citroenmelisse

De citroenmelisse was in de winter haast weg, maar moet je kijken hoe groot de plant nu alweer is!

Teleurstellende erwtjes

Tja, waar de erwtjes al drie jaar op rij een groot succes zijn is er dit jaar maar een plant opgekomen. Die laat ik lekker staan in de grote bak en ondertussen kweken we binnen nog wat (andere) plantjes op die we er bij kunnen zetten. Jammer hoor, want juist van de erwten wordt ik altijd zo blij…

Experiment: vroeg naar buiten

In de grote bak naast de erwtjes hebben we al een paar plantjes buiten gezet. Een beetje te vroeg eigenlijk (ze stonden half april al buiten) maar binnen had ik geen plek meer doordat we door de AH moestuintjes nu ineens een beetje veel plantjes hadden. Dus het is een beetje een experiment, we zien wel hoe het uitpakt. Op het balkon hebben we toch geen last van vorst in de grond. De broccoli, venkel en rode biet staan al buiten.

Rucola, altijd goed

Ondertussen kunnen we de eerste rucola al gaan eten. Ik hou van rucola en andere pluksla op het balkon: gewoon plukken wanneer je het nodig hebt.

Daslook

Van mijn collega kreeg ik wat daslook. In Duitsland een heel populaire plant die ook in de keuken wordt gebruikt. Het ruikt naar knoflook! De rauwe bladeren kun je voor de bloei gebruiken voor bijvoorbeeld pesto. Ik kreeg hem al met bloemen, dus om de blaadjes te gebruiken moet ik wachten tot volgend jaar. De plant is namelijk winterhard en vermeerderd zichzelf makkelijk. Zo las ik op mijntuin.org. Maar als ik het over mijn hart kan verkrijgen de mooie bloemen straks te plukken kan ik die ook gebruiken in de sla en de thee. Eerlijk is eerlijk, ik wist niks van dit leuke plantje en heb het dus vrij snel maar gewoon ergens neergezet. De plek heeft het grootste deel van de dag schaduw dus dat is perfect, maar voor een plantje dat zichzelf goed vermeerderd is het potje wel te klein. We gaan de daslook dus zeker nog verplaatsen om hem nog beter te laten gedijen. De daslook is trouwens een beschermde plantensoort.
Kat lara
Daslook  Karin de Zwaan

Wachten en een watermeloenplant

De laatste foto wilde ik van buiten naar binnen maken om te laten zien hoe gezellig de tomaten- en komkommerplanten daar staan te wachten tot ze naar buiten mogen. Zoals je ziet is het vooral een vrolijke foto geworden waarop je ziet hoe ik fijn met camera over het balkon loop om jullie alles te laten zien.

Er staan binnen ook nog wat kruiden en venkelplantjes te wachten en ook… de watermeloenplant. Ik heb geen idee wat ik daar van moet verwachten. Hij komt ook bij de Albert Heijn vandaan. We gaan het zien. Veel nieuwe dingen dus op ons moesbalkon dit jaar!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.