De eerste moesbalkonoogst van het jaar

Het is 22 juni en het moesbalkon staat er in al zijn glorie bij: mega groen, vol bloemen en klaar voor de eerste moesbalkonoogst. Een deel van de bloemen is al een stukje verder: de eerste erwten van het jaar zijn geoogst en we hebben ook de eerste aardbeien al gehad.

Onze bosaardbijtjes doen het beter dan ze tot nu toe ooit gedaan hebben. Een van de drie planten heeft echter maar vier bloemen terwijl de anderen er zo’n twintig hebben. Googelen hierover leverde mij niet veel op, behalve dat je soms pech kan hebben.

Vorig jaar schreef ik al over het genoeg van jonge verse erwten. Een van de groentes die wij echt elk jaar zulken zaaien. Vandaag kookte ik het eerste handjes erwtjes voor in het halfviertje van ons kleine mannetje. Hij heeft zelf geholpen om te oogsten.

Sinds er vanalles groeit op het balkon en hij zelf de eerste aardbei mocht hebben heeft hij meer interesse in wat er nu eigenlijk groeit. Hij wil elke dag de bloemen ruiken. Ik bedacht me dat hij helpen op het moesbalkon nu wel leuk zou vinden. We besloten daarom tot een experiment: laat bonen zaaien. We kozen meteen een voor ons nieuwe soort: bruine bonen. Moet kunnen tot half juni, dus gingen wij anderhalve week terug lekker aan de slag. En het gaat snel! De plantjes laten zich nu al zien.

Ik ben benieuwd wat het op gaat leveren.

Ander leuk nieuws: onze aalbessenstruik heeft ook de eerste bessen opgeleverd. Veel meer dan een handje is het niet, dus we hopen op een betere opbrengst volgend jaar. Maar leuk is het wel!

Bosaardbei bloemen

Eerste aardbeien

Erwten bloemen

bruine boon

salie bloemen

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.