Vandaag zegt de titel alles! Lekker, vol romig en ondanks alle regen buiten toch écht zomers. Dat zijn deze aardbeienslagroommuffins. Perfect en lekker snel klaar als je visite krijgt. Dit recept is voor zes muffins.
Ingrediënten
- 140 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snufje zout
- 60 gram lichtbruine basterdsuiker
- 130 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- 2 handjes gedroogde cranberry’s
- 1 ei
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel vanillearoma
De stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden, gebruik onder- en bovenwarmte.
- Vet een muffinvorm in, of vul met papiertjes.
- Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, de suiker, de stukjes aardbei en de cranberry’s met een houten lepel of spatel in een grote mengkom.
- Maak een kuiltje en giet daarin het ei, de slagroom, de olie en het vanillearoma. Klopt dit wat door elkaar in het kuiltje en meng het dan met de rest van de ingrediënten.
- Schep twee lepels beslag in elk vormpje.
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.
Smullen maar! Voor extra luxe kun je ervoor kiezen om het te serveren met wat geklopte slagroom en verse aardbeien. Overigens koos ik er dit keer voor om acht kleine aardbeienslagroommuffins te maken in plaats van zes grote muffins. Zo hielden we nog wat plek over voor de uitgebreide lunch later op de dag.
Mijn muffinrecepten zijn altijd gebaseerd op het boekje ‘1 beslag, 100 muffins‘, een van de eerste bakboeken die ik had.
Dit artikel bevat een affiliatelink.


Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023
Kan je de cranberry’s ook weglaten? Klinkt wel heel goed namelijk :O
Natuurlijk! Ik zou dan wel iets meer aardbeien gebruiken om een goedgevulde muffin te hebben.
Hmm, ze zien er lekker uit!
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Schoonmaakazijn en onkruid