Kartonnen winkel van een Yepp doos

Nieuw stoeltje gekocht voor achterop de fiets? Dat betekent niet alleen een aanwinst voor vervoer, maar ook een nieuwe doos om wat tofs mee te doen. Wij maakten van een Yepp doos (achterzitje) deze gezellige kartonnen winkel en spelen er al maanden mee. Naast een winkel doet het ook goed dienst als poppenkast of liggend als raceauto.

Benodigdheden

 • Kartonnen doos van een Yepp achterzitje
 • Ducktape
 • Potlood
 • Een stanleymes
 • Eventueel extra karton ter versteviging

Hoe ga je te werk?

 1. Zet de doos rechtop neer, de rechte kant van de doos wordt de voorkant van je winkel.
 2. OPen de flappen van de schuine kant en snij de zijvlakken los.
 3. De onderflap vouw je naar binnen voor wat extra stevigheid.
 4. De bovenflap wordt de luifel van je winkel. Vouw hem op de bestaande vouw om naar de voorkant van de winkel. Maak halverwege een nieuwe vouw en vouw de helft van de flap weer terug. Zet de luifel bovenop de winkel vast met ducktape.
 5. Teken op de voorkant een vierkant af dat dienst gaat doen als raam. Snij dit aan de zijkanten en boven los, maar laat de onderkant zitten. Hiermee doe je hetzelfde als met de luifel: vouw de hele flap naar voren en vouw het halverwege door het raam weer terug naar binnen. Deze toonbank is op de manier nog wat wiebelig. Je kunt met vier driehoeken van een ander stuk karton (bijvoorbeeld dat wat je van de zijvlakken over hebt) en wat ducktape het tafeltje aan beide kanten stutten en zo meer stevigheid geven.

Natuurlijk kun je de kartonnen winkel of verder afwerken door hem te verven. Wij hebben dit niet gedaan zodat het nog alles kan zijn en ons mannetje zijn eigen fantasie kan gebruiken.

Kartonnen winkel achterkant

Yepp doos

Kartonnen winkel

Dit bericht bevat een affiliatelink. Dit heeft geen invloed gehad op het schrijven ervan.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Kartonnen winkel van een Yepp doos”

 1. Zo zie je maar weer dat je iets leuks kan maken van oude materialen. Mijn kinderen vinden kartonnen dozen ook geweldig om mee te knutselen. Ik ga dit idee bewaren, het geeft me veel inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.