Origamiboek, met voorbedrukte blaadjes

Origami, de Japanse kunst van het papiervouwen is nooit echt weg uit de hobbywinkels. Er blijven mooie boeken komen en ook voor vouwblaadjes is er veel moois te vinden. Het boek Origami – auto’s, boten en treinen van Mari Ono combineert beide. Vouwinstructies én vouwblaadjes bij elkaar.

Ik kreeg het met mijn verjaardag en heb mijn zoontje al kunnen verblijden met leuke speeldingen. Hij is natuurlijk nog te klein om zelf met origami aan de slag te gaan, maar speelt graag met de raket die ik vouwde. Grote kinderen kunnen met dit boek en de vouwinstructies zelf aan de slag.

Voorgedrukte origami vouwblaadjes

Bijzonder zijn de vouwblaadjes die bij het boek zitten: ze zijn voorbedrukt passend bij de vouwprojecten. Zo wordt je raket, je vlot of je Londense metro wel erg mooi! Eerlijk gezegd zijn deze voorbedrukte blaadjes ook meteen een nadeel: als ze op zijn moet je overschakelen op gewoon papier.

Overtrekken

Om langer te genieten van de extra mooie origami resultaten kun je de patronen op de vouwblaadjes ook overtrekken op een effen blaadje. Daarn vouwen geeft net zo’n tof resultaat als met de kant-en-klaar voorbedrukte blaadjes.
img_9640 img_9641 img_9642 img_9635 img_9637

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.