Tekenen met een 1-jarige

Natuurlijk wil je niets liever dan jouw kleintje net als jijzelf creatief bezig laten zijn. Kleurpotloden zijn ideaal om hem of haar lekker te laten ontdekken dat je zelf iets kan maken. Dat er niet alleen op het papier getekend wordt, ach… Dat het nog niet echt een Kunsthalwaardig is, ach… Tekenen is gewoon leuk!

Waar ga je dan mee tekenen? Wij hebben gewoon dunne kleurpotloden, dikke kleurpotloden en krijtjes. De dikke kleurpotloden en de krijtjes zijn lekker vettig en tekenen dus makkelijk. Bovendien kun je ze beiden ook gebruiken voor aquarel waardoor je er leuke dingen mee kan doen. De dikke kleurpotloden zijn van Dille en Kamille en koop je per stuk. De krijtjes van Jolly hebben een plastic omhulsel waardoor onze dreumessen mooi niet op de achterkant kunnen knagen. Welke potloden je ook gebruikt, laat je kindje nooit alleen tijdens het kleuren.

Zelf zet ik het papier waarop we gaan tekenen vaak met een paar stukjes tape vast op de ondergrond. Dat verhoogt de kans dat er daadwerkelijk op het papier getekend wordt en het scheelt steeds bukken omdat het papier weer op de grond ligt.

Tekening maken met washitape

Voor de verjaardagstekening van opa zijn we samen gaan tekenen. Zie voor het resultaat hierboven en voor de stappenfoto’s onderaan deze post.

  1. Maak zelf met washitape een woord op het vel papier. Korte woorden zijn makkelijker, ik koos voor KUS.
  2. Zet het vel vast met wat tape
  3. Laat je dreumes op het vel tekenen met dikke aquarelpotloden of -krijtjes. Blijf erbij en moedig hem of haar aan over het hele vel te tekenen.
  4. Dreumes uitgetekend? Dan ben jij weer aan de beurt. Met een beetje water veeg je de tekening wat uit rondom de washitape letters. Hier kun je prima een vochtig doekje zoals een snoetenpoetser voor gebruiken.
  5. Laat drogen
  6. Haal de tekening los en peuter de washitape letters van het vel papier.
  7. Klaar!

  
    

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.