Inpakken met Ikea

Sinds een jaartje of twee heeft de Ikea ook een papierafdeling. In Delft zit deze een beetje verstopt onder de trap wanneer je van de showrooms naar de market hall gaat en toch kom ik de Ikea niet uit zonder daar iets mee te nemen.

Ze hebben meestal zo’n vier verschillende lijnen en er ligt altijd wel wat nieuws tussen. Er is altijd een lijn voor kinderen met dieren erop en een lijn met grafische prints die er dan weer in verschillende kleuren zijn.

Op dit moment hebben ze naast gewoon inpakpapier ook pakketjes met zestien vellen vloeipapier (uit de serie Framställa). Erg leuk om mee in te pakken. Ze zijn er in verschillende kleuren waaronder zwart-wit en blauw-wit. En in een pakje zitten verschillende dessins. Maak je een stapel kadootjes dan is het erg leuk de verschillende kadootjes met verschillende dessins in dezelfde kleur te gebruiken. Omdat het vloeipapier wat dunner is dan gewoon papier is het slim om het kadootjes twee keer in het papier te rollen en niet zuinig te zijn met papier. Netjes inpakken hoeft niet, de uiteinden sla je gewoon om naar de achterkant. Denk een beetje aan hoe een servies wordt ingepakt of luxe lingerie. Gebruik dit keer met inpakken ook geen tape maar een stuk touw of het lint dat Ikea in dezelfde serie ook verkoopt. Klaar met inpakken? Aan hetzelfde lint kun je ook een leuk kaartje of naamtag hangen.

  
  

Koop je lint bij de Ikea? Gooi de verpakking dan niet weg. Sterker nog, je hoeft het lint niet eens uit de verpakking te halen. Druk de kunststof rondjes uit de bovenkant van het doosje en trek het lint door het ontstane gat. Zo hou je de bolletjes lint netjes op zijn plaats en kan het zich niet zo makkelijk zelf ontrollen of in de knoop gaan zitten.


PS De washitape is uit de serie Kännetacken.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.