Cacaoballetjes, zónder suiker en zónder gluten

Sinds een paar weken probeer ik weer wat gezonder te eten. Ik eet zo min mogelijk geraffineerde suiker, minder koolhydraten en vooral veel groente en fruit.

Waar ik nou vrolijk van word, is dat ik in 2 maanden al best wat kilo kwijt ben, maar vooral, dat ik veel meer energie heb!

Gezonde, zoete tussendoortjes vind ik wat lastiger te bedenken. Gelukkig is er Pinterest, en daar kun je van alles vinden als het gaat om gezonde recepten.

Deze cacaoballetjes was ik er al meerdere keren tegen gekomen. Laatst op een regenachtige koele zomerdag dacht ik ze dan maar eens uit te proberen. 

De balletjes smaken heerlijk. Eerst proef je het bittere van de cacao, en dan het zachte, zoete van de dadels. Hmmmm!

Ingredienten

  • 20 gedroogde dadels zonder pit
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels olijfolie, kokosolie of Rum (als je daarvan houd).
  • Extra cacaopoeder om de balletjes in te rollen.

De stappen

  1. Snijd de dadels klein.
  2. Doe de dadels samen met de olie en 2 eetlepels cacaopoeder in de blender/keukenmachine.
  3. Mix het geheel tot er een fijne, korrelige massa ontstaat.
  4. Doe een laagje cacaopoeder op een schoteltje.
  5. Rol balletjes van het dadelmengsel, en rol deze door de cacao.

    Ik gebruikte mijn staafmixer, en die kon het eigenlijk niet aan. Een krachtige blender/keukenmachine is wel een must voor dit recept.

     

     

     

    The following two tabs change content below.
    Ayla Mechielsen woont in Nijmegen en is graag op allerlei manieren creatief bezig: naaien, breien, kralen rijgen, bakken en ijsjes maken staan allemaal op haar lijstje. Ayla werkt als persoonlijk begeleider bij zorginstelling Pluryn.

    Laatste berichten van Ayla Mechielsen (toon alles)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.