Kraanvogelvouwblok

Jeetje kraanvogels vouwen…. Wanneer begon ik er mee? Ergens op de basisschool in ieder geval. Uit de bieb leende ik regelmatig knutselboeken en dus ook origamiboekjes. Voor een verjaardag kreeg ik mijn eigen grote origamiboek. Niet die kleine dunne vierkante, maar een dik boek met harde kaft waar voor mijn gevoel alles in stond. Mijn moeder beplakte de kaft met boeklon zodat het mooi bleef. De mooiste vouwblaadjes had ik en van het fijnste papier.

Jaren later gebruikte ik mijn vouwkunsten om mijzelf bezig te houden tijdens de wiskundeles. Het benodigde vierkante papier knipte ik uit mijn ruitjesschrift. Uiteindelijk lukte het me om ook van een stukje van een bij een centimeter nog een kraanvogel te vouwen.

Een tijdje terug won ik via Twee Ons Geluk het bovenstaande vouwblok. Papier speciaal gedrukt om kraanvogels van te vouwen. Ook zonder origamiboek, want de instructies zitten erbij. Ik krijg weer helemaal zin om op zoek te gaan naar meer origamipapiertjes. Een gevouwen vogel is een leuk kleinigheidje om aan iemand kan geven die wel wat geluk kan gebruiken. De Chinesen zijn er van overtuigd dat het je precies dat geeft!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.