Heerlijk voor de lunch: Maïsmuffins

Jammie, wat een heerlijkheid deze maïsmuffins. Wij aten ze op vaderdag voor de brunch, opengesneden besmeerd met zoute boter en belegd met roerei en gerookte zalm. Een prachtige combi. Maar ook met een plakje kaas, of gewoon zonder beleg zullen ze heerlijk zijn. Dit recept is voldoende voor zes muffins.

Ingrediënten

  • Olie om in te vetten
  • 85 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 140 gram maïsmeel (fijn, ik gebruik altijd deze, die ook verkocht wordt door Jumbo)
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 handjes havermoutvlokken
  • 50 ml citroensap
  • 75 ml halfvolle yoghurt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels arachideolie

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de muffinvorm in met de olie en een kwastje.
  2. Zeef en meng de bloem, het bakpoeder en de baking soda in een mengkom.
  3. Meng het maïsmeel, de basterdsuiker en een handje havermoutvlokken erdoor. Maak een kuiltje in het mengsel.
  4. Klop het ei met de olie, het citroensap en de yoghurt los in een kommetje. Giet dit mengel in het kuiltje.
  5. Roer alle ingrediënten voorzichtig met een houten lepel door elkaar tot alles net vochtig is.
  6. Schep het beslag in de muffinvorm en bak 20 minuten.
  7. Even laten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.


Mijn muffinrecepten zijn altijd gebaseerd op het boekje ‘1 beslag, 100 muffins‘, een van de eerste bakboeken die ik had.

 

Dit artikel bevat een affiliatelink.  

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.