Heb jij wel eens een erg rijpe banaan over, die nu op moet? Dan is dit recept perfect. Met een banaan maak je drie bananenmuffins, het recept gaat uit van twee rijpen bananen en dus zes muffins. Naast banaan is er een notige smaak door de toevoeging van amandelmeel, spelt en pindakaas. Veel plezier met het maken van deze supersnelle muffins.
Het speltmeel en de bananen zorgen ervoor dat het recept wel koolhydraatbeperkt is, geen toegevoegde suikers!, maar niet koolhydraatarm. Als je op koolhydraten wil letten kun je het spelt vervangen door meer amandelmeel. Wil je erg streng op zijn, zoek dan verder naar een recept zonder banaan ?
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 75 gram amandelmeel
- 25 gram speltmeel
- 25 gram erytritol
- 2 eetlepels pindakaas (bij voorkeur 100% pinda)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snuf kaneel
- 1 eetlepel melk (ook te vervangen door amandelmelk)
- eventueel 6 hele amandelen en wat pinda’s
Stappen voor de bananenmuffins
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd 6 plakjes van een van de bananen, leg deze apart voor de garnering – bij de hele amandelen en de pinda’s.
- Kluts de 2 eieren los en hou een eetlepel apart (in een klein schaaltje)
- Doe de eieren samen met de andere ingrediënten in een blender of keukenmachine met messen en blender tot een egaal beslag.
- Doe papiertjes in een muffinvorm, of vet deze in met olie.
- Schenk het beslag tot aan de rand van de vormpjes.
- Leg de plakjes banaan, de amandel en de pinda’s erbovenop.
- Mix de eetlepel geklutst ei met de melk en strijk dit met een bakkwast op de bovenkant van de muffins.
- Bak in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Mocht je geen blender of keukenmachine hebben prak de banaan dan zo fijn mogelijk met een vork en meng daarna met de andere ingrediënten tot een beslag.
De banaanmuffins zijn zacht en een beetje smeuïg en vooral érg lekker.
Heb je zin in een andere muffin? Probeer eens een deze topper voor kinderen; pindakaasmuffins met M&M’s.
Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023