Hou je van heerlijk en smaakvol eten? Maar heb je geen tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan? In De groene bakplaat van Rumini Iyer vind je een groot assortiment van recepten die allemaal neerkomen op: neem een berg groenten, mix er wat kruiden door en smijt het in de oven. Sommige gerechten moeten iets langer in de oven dan anderen, maar dat verandert de voorbereidingstijd natuurlijk niet. Dus ondertussen kun je wat anders doen, handig voor op je thuiswerkdag.
Fijne vegetarische recepten
Zeg je Rukmini Iyer, dan zeg je ovengerechten, vier van haar vijf kookboeken gaan over gerechten uit de oven: De snelle bakplaat, De wereldse bakplaat, De zoete bakplaat en dus De groene bakplaat. Die laatste is op dit moment mijn favoriete kook boek. Je vindt er 75 groentenrecepten in: vegan of vegetarisch én inspiratie om zelf te variëren. Omdat groente de basis is passen de meeste recepten ook goed in mijn koolhydraatbeperkte dieet. En daarmee voldoet het precies aan een behoefte die ik had: zeker twee keer per week vegetarisch eten. Dat deden we al vaak, maar vond ik lastig toen ik ook koolhydraten weg wilde laten. Want wat eet je als je, bot gezegd, én de aardappels én het vlees uit de Hollandse pot haalt?
Laat ik een paar favoriete maaltijden uit dit boek met je delen zodat je een beter beeld krijgt waarom je dit boek ook in huis wilt hebben:
- Wortelgroentesalade met honing & blauwe kaas – met wortel, pastinaak, knolselderij, spinazie, gember en paprikapoeder
- Paddenstoelen in rode wijn met kaasscones – met knoflook en rozemarijn
- Prei-linzengratin met een knapperig fetalaagje – met roomboter en knoflook, heerlijk zacht
- Salade van knapperige boerenkool, bulgur & granaatappel – met gember, citroen, geitenkaas en koriander
- Groene groenten met bulgur & ricotta – met bimi, boerenkool, sperziebonen en ras el hanout
- Hele bloemkool met parelgort & granaatappel – met gember, ras el hanout en spinazie
Hieronder nog wat foto’s van De groene bakplaat die je zeker doen watertanden. Mocht je er zin in hebben, het is via via managementboek.nl (waar ik werk) te koop.
Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023