Clownspak in de vorm van een overall

In de feestwinkel pakte onze peuter een vrolijk clownshoedje van de plank om het niet meer af te willen geven. Het hoedje kostte een euro, dus hee dat namen we mee. Wist ik meteen wat de outfit voor deze carnaval moest worden. Een clownspak! Omdat het tijdens de carnaval wel fijn is als je verkleedkleren over je jas kunnen maakte ik van allerlei restjes stof een clownsoverall.

Ik heb zojuist flink gezocht naar een gratis patroon wat lijkt op wat ik gemaakt heb, maar kon het niet vinden. Wat ik deed om het patroon te krijgen: ik heb het regenpak dat we hebben (van de Primark) goed platgelegd en de patroondelen overgetrokken. Dat is twee keer een half voorpand, twee keer een half achterpand en twee keer de mouwen. Deze patroondelen heb ik ieder weer in stukken geknipt en de delen uit verschillende stoffen gehaald. Die delen heb ik aan elkaar gezet zodat je weer de volledige patroondelen hebt. Een simpel trucje om lekker veel kleur toe te kunnen voegen. Daarna voegde ik nog wat vrolijke applicaties toe van felgekleurd vilt en regenbooglint en een zakje.

Aan de hals heb ik in eerste instantie bewust wat extra stof laten zitten omdat ik nog niet precies wist wat ik daar wilde. Uiteindelijk heb ik een vrij wijde hals geknipt en er een brede clownskraag aangezet. De hals is zo wijd zodat de muts van de jas uit het pakje kan hangen. Deze kraag heeft onder en bovenop verschillende stofjes en in de naad heb ik een vrolijk stuk regenbooglint meegestikt. Dit lint komt ook op het pakje meerdere keren terug. Tip: naai het erop voor je de delen aan elkaar zet.

Net als bij dit jongensoverhemd komen de meeste stoffen van oude kleding van mijn man. Alleen het regenbooglint kocht ik nieuw. De knoopsluiting komt ook van het overhemd. Dit keer heb ik de hele bies ruim uitgeknipt van het overhemd en aan de twee helften van het voorpand gezet. De knopenrij loopt door tot in het kruis. Geen gedogen met afwerken en het is ook wel makkelijk met aan en uit doen.

Hieronder een schets van de patroondelen zoals ik ze uiteindelijk gebruikt heb. De mouwen en pijpen zijn gewoon recht omgezoomd met elastiek in de zoom.


Het was alles bij elkaar ongeveer twee avonden werk. Dus met nog een flinke week te gaan tot de carnaval moet het jou ook lukken.


  

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

3 thoughts on “Clownspak in de vorm van een overall”

  1. Hallo Karin,
    Op je site beschrijf je het clownspak in de vorm van een overall. Je hebt ook een gratis patroon toegevoegd, maar dit is helaas niet te downloaden. Ik zou het graag willen maken voor mijn kleinzoon van een jaar.
    Heb je dit patroon misschien nog, zou je dit naar mij kunnen sturen?
    Ik hoor graag van je.
    Met vriendelijke groet, Ine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.