Hobbyboek van februari: Maak het met kunstenaars

Voor bol.com koos is als hobbyboek voor februari….. Maak het met kunstenaars! Dit is een kunstdoeboek voor iedereen van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het is leuk en inspirerend en laat je eens op een andere manier denken.

Mijn korte recensie voor bol.com:

Dit boek is ontstaan vanuit workshops met kunstenaars die het Stedelijk Museum in Amsterdam organiseert. Dat merk je in het boek. Het zijn geen knustelopdrachten die je precies na moet doen. Alle 23 projecten zijn neergezet als workshops. Er wordt een sfeer neergezet, een idee van waaruit je gaat werken en meestal meerdere kleine opdrachten doet. Met Marijke van Warmerdam ga je bijvoorbeeld naar buiten en bekijk en fotografeer je de wereld via een spiegel. Deze opdracht is vrij letterlijk wat het hele boek met je doet: je gaat anders kijken naar de wereld om je heen. Maak bijvoorbeeld een speciale slinger voor een speciaal persoon, bouw een boot van spullen uit je rommelkast of ontwerp jouw eigen sciencefictiondroomstad. De opdrachten gaan van links naar rechts en de meeste zijn geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 8. Enorm inspirerend!

De opdracht van Marcel Wanders waarbij je in een minuut een vorm moet kleien, eventueel met maar een hand of met je ogen dicht, doet ontzettend denken aan een van de eerste opdrachten in mijn studie Industrieel Ontwerpen. Hier moesten we onder de tafel een vorm kleien die lekker in de hand ligt. Daarna moesten we deze vorm abstraheren om er uiteindelijk een mooie vorm in hout of steen van te maken. De ‘gekke’ opdrachten in het boek zijn echt zo gek nog niet. Ze stimuleren ieder een ander manier van kijken, voelen of maken en dat is echt heel leuk!

En alleen al omdat je samen met Viktor & Rolf een maatpak uit een vuilniszak gaat maken is dit boek de € 17,90 dik waard. Zeventien euro negentig ja, en daarvoor krijg je een boek van 120 pagina’s fullcolour in hardcover met gouden foliedruk. Waar maar liefst 23 hele toffe kunstenaars aan mee werkten én ook nog leuk geïllustreerd. Geen geld toch?


  

  

Het recensie-exemplaar kreeg ik van BIS Publishers.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Hobbyboek van februari: Maak het met kunstenaars”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.