Veel van de recepten hier bevatten nogal wat suiker. Je zou kunnen denken dat wij thuis niks anders doen dan zoete taartjes eten. Maar nee hoor, ook ik weet best dat suikers niet zo goed voor je zijn. In het dagelijkse leven letten we daar echt op. Een goede reden om dit recept voor bananenbrood waar minder suiker in gaat te delen.
Dit keer maakte ik het als traktatie voor op het kinderdagverblijf. Ook daar willen ze niet dat er snoep wordt getrakteerd. Een cake vond ik wel makkelijk: ik heb in het geheel afgegeven zodat de leidster zelf plakjes kon snijden. Maakt het niet uit hoeveel kinderen er zijn, je zit altijd goed. Al denk ik dat ze nu alle groepen in het kinderdagverblijf hebben kunnen trakteren.
Ingrediënten bananenbrood
- 3 goed rijpe bananen
- 2 eieren
- 60 ml melk
- 60 gram gesmolten kokosolie
- 1 el honing
- 250 gram bloem
- 5 el eigen vanillesuiker (of een zakje vanillesuiker en 4 el kristalsuiker)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje zout
De stappen
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet goed in.
- Prak of pureer de banaan.
- Meng alle natte ingrediënten met de geprakte banaan. Ik heb dit in de keukenmachine gedaan, maar het kan ook prima met een houten lepel.
- Met in een aparte kom de overige (droge) ingrediënten.
- Meng de droge mix door de natte mix. Roer goed, maar het is niet erg als er nog wat klontjes zijn.
- Giet het cakebeslag in de cakevorm.
- Bak 35-40 minuten in de oven.
- Laat kort afkoelen en stort het bananenbrood uit de vorm.
Dit recept is een makkelijk recept en je kunt er erg goed mee variëren. Voeg bijvoorbeeld rozijnen of ander gedroogd fruit toe, of stukjes appel of noten en gehakte chocolade.
Nog twee gezonde(re) snoeprecepten:


Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023
Ik wil altijd nog eens proberen om een bananenbrood te maken. Ik houd alleen niet van bananen, dus dat houdt me een beetje tegen. Maar bananenijs lust ik wel, daarom overweeg ik zo’n bananenbrood toch.
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat is jouw digitale identiteit?