Als het regent doe ik eigenlijk niets liever dan in de keuken staan. Soep koken of stoofpot maken. En koekjes en cakejes bakken doe ik ook heel graag. En daar worden de mensen om mij heen dan ook weer blij van.
Op een druilerige zomerdag maakte ik deze gezonde havermoutcupcakejes.
Ingrediënten
Basisrecept:
- 1 ei
- 50 gr (palm)suiker
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 5 el appel diksap
- 120 ml (amandel)melk
- 1 tl kaneel
- 2 tl vanille extract
- 1/2 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr havervlokken
Voor de toppings heb ik de volgende ingrediënten gebruikt, maar eigenlijk kun je van alles gebruiken om je cakeje af te maken.
- Rozijnen
- Walnoten
- Pecannoten
- Blauwe bessen en amandelen
De stappen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de kokosolie.
- Doe de kokosolie met het ei en de suiker in een kom, goed mengen tot een glad geheel.
- Doe dan de diksap, melk, kaneel, vanille, zout en bakpoeder erbij. Weer goed mengen.
- Als laatste gaat de havermout erbij, goed roeren en dan even laten staan. Kun je mooi in de tussentijd cupcakepapiertjes in de bakvorm doen, en je toppings naar keuze erbij pakken.
- Doe ongeveer 1,5 eetlepel beslag in de vormpjes. Ik kon op die manier 12 vormpjes vullen.
- Dan topping er op verdelen.
- Na 30 minuten in de oven zijn je cakejes klaar. Even af laten koelen, en smullen maar!
The following two tabs change content below.

Ayla Mechielsen woont in Nijmegen en is graag op allerlei manieren creatief bezig: naaien, breien, kralen rijgen, bakken en ijsjes maken staan allemaal op haar lijstje. Ayla werkt als persoonlijk begeleider bij zorginstelling Pluryn.

Laatste berichten van Ayla Mechielsen (toon alles)
- Ayla’s New York cheesecake met bosvruchtensaus - 17 oktober 2015
- Cacaoballetjes, zónder suiker en zónder gluten - 8 augustus 2015
- Gezonde havermoutcupcakes - 30 juli 2015