Een diner sluit je toch het beste af met een heerlijk dessert, een toetje het liefst iets met chocolade. En als er dan nog room en blauwe bessen bij komen kijken is dat in mijn ogen perfect. Dit blauwe bessentaartje is niet moeilijk en je kunt het smiddags alvast maken. Je maakt het in een cupcakevorm en ik laat je zien hoe je het er makkelijk uit krijgt.
Ingrediënten blauwe bessentaartje
- 150 gram chocolate chip cookies
- 4 eetlepels roomboter
- 125 ml slagroom
- 150 gram mascarpone
- 4 eetlepels poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 200 gram blauwe bessen
Ook nodig een cupcakevorm en bakpapier.
De stappen
- Knip voor de bodem van je cupcakevorm zes rondjes uit bakpapier. Knip ook zes stroken bakpapier uit. Leg eerst de stroken in de vorm en daarop de rondjes papier. Deze constructie zorgt ervoor dat je de taartjes straks weer uit de vorm kan halen. Zie ook de foto’s hieronder.
- Gooi de koekjes in de keukenmachine of verkruimel ze heel fijn met de hand.
- Smelt de boter en voeg in gedeeltes toe tot je een smeuïge massa hebt. Het kan zijn dat je niet alle boter nodig hebt.
- Verdeel het mengsel over de cupcakevorm en druk uit over de bodem.
- Schraap de zaadjes uit het vanillestokjes en roer met de suiker door de mascarpone. Hiermee roer je meteen de mascarpone los.
- Klop de slagroom goed stijf.
- Spatel het mascarponemengsel voorzichtig door de slagroom.
- Schep dit mengsel op de bodems.
- Druk de blauwe bessen in het slagroommascarpone mengsel.
- Laat een uur opstijven in de koelkast.
- Vlak voor serveren haal je de taartjes uit de koelkast. Via de bakpapierlipjes kun je elk taartje uit de vorm tillen en op een bord zetten. Peuter voorzichtig het bakpapiertje van de bodem.
Eet smakelijk!
The following two tabs change content below.

Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023
Oeffff wat een goed recept :)
Dit klinkt goed!
Mag ik vragen hoeveel bessentaartjes je met deze hoeveelheid ingrediënten kan maken? Ik kan van de foto’s niet goed zien hoe groot je cupcake vorm is ;)
Ik ga ze maken voor ons familieweekend!
Alvast bedankt!
Groetjes, Lonneke
Ik heb er zes gemaakt in een normale muffinvorm.
LEKKER
Kan ik dit recept ook een dag van te voren maken
Zeker weten, wel in de koelkast bewaren.