Vrolijk maken in het klein #4

Het is weer tijd voor een blogje met al die dingen waar je wel vrolijk van wordt maar die niet groot genoeg zijn voor een eigen blogje. En dat zijn er stiekem best veel.

Groei, bloei en oogst

Orchidee

Aardbeienbalkon

Aardappels en erwtjes

Deze maand is het me voor het eerst gelukt om een orchidee een tweede leven te geven. Voor het eerst had ik genoeg geduld om te wachten op nieuwe knoppen. Meestal kon ik niet lang genieg wachteb of vergat ik de plant gewoonweg waardoor hij op een gegeven moment echt dood ging. Maar jubel-jubel het tij is gekeerd. Achter de orchidee zie je de kamerhortsensia staan die ik kreeg van Magical Colours your Home.

Op het moesbalkon konden we ondertussen al lekker oogsten: aalbessen, aardbeien, erwten en aardappels. Al krijgen wij zelf erg weinig van de aardbeien: ons mannetje weet heel goed wanneer ze rijp zijn en eet ze dan lekker op. De aardappels hadden we voor het eerst dit jaar. En hoewel oogsten van een moesbalkon nooit heel groot zijn was het toch genoeg voor een maaltje met ons drieën.

Spelen

Fabuland

Elmer

Eind vorige maand waren we een paar dagen bij mijn ouders. En wat doe je dan? Je oude speelgoed van zolder halen natuurlijk. We hebben samen lekker gespeeld met de oude Fabuland. Kennen jullie dat (nog)? Het was ooit een peuter/kleuter variant van Lego. Zeg maar tussen Duplo en Lego in. De poppetjes zijn wat groter en het zijn allemaal leuke dieren. Zo leuk om je kleintje zo te zien spelen :)

In Den Haag zit het Kinderboekenmuseum. We waren daar al eerder, maar afgelopen maand hadden ze de Kinderboekenparade. Een dag gebouwd om de uitslag van de Kinderjury. Met voorstellingen, signeersessie, buitenactiviteiten en het museum dat gratis open was. Aangezien het museum niet echt goedkoop is was dat mooi meegenomen. Op de foto zie je Elmer. Maar verwacht ook Nijnje, Spuit Elf, Rupsje Nooitgenoeg en vele anderen. Plus natuurlijk de hele wereld van Kikker. Op de kinderafdeling van het museum kunnen de kleintjes heerlijk spelen met hun vriendjes. Het gedeelte voor grote kinderen ziet er ook heel tof uit, maar daar heb ik nog niet echt uitgebreid kunnen kijken met zo’n stuiterende peuter naast me.

Den Haag

img_0601

img_0571

img_0572

img_0579

Wij wonen net buiten Delft, mijn man komt uit Den Haag en die combinatie zorgt ervoor dat we regelmatig in Den Haag komen. Natuurlijk schrijf ik ook voor LEUK!070. Hoe dan ook twee uittips die ik met je wil delen:

BIT in de binnenstad van Den Haag is een grill&cafe met mooie hamburgers, maar ook dé beste ceasarsalade die ik ooit gegeten heb. Ze hebben een eigen houtoven en grill waar ze de kip op klaar maken en die is zo ontzettend goed. Ga daar dus lunchen! (Bovenste foto)

– (Onderste drie foto’s) Afgelopen woensdag ging ik borrelen met een aantal andere bloggers. Weer in Den Haag. Dit keer waren we uitgenodigd door Hofhouse. Dit is een nieuwe hotspot. Je vindt in Hofhouse meerdere bars/restaurants met ieder hun eigen specialiteiten. Ze delen de tafeltjes. Zo kun jij bijvoorbeeld oesters bestellen bij bar 1, jouw man bestelt zijn Mexicaans bij bar 2 en je kinderen halen pizza’s bij bar 3. Vervolgens eet je natuurlijk wel aan dezelfde tafel. Handig als je allemaal een andere smaak hebt :). Mijn twee ontdekkingen waren de guacamole met appeltjes erdoor van Mad Mex en het cava-ijs van Lekkernijs. Dat laatste werd voor onze neus bereid met liquid nitrogen. Echt Heston Blumenthal style dus :D

En het huisje boven deze blog? Die hoort bij het laatste blog dat ik voor LEUK!070 schreef. Voor dit knutselproject was Madurodam natuurlijk de inspiratie. Lees hier hoe je je eigen Madurdamhuisje maakt >

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.