Orchideeën als statement

Ik hou van orchideeën! We hebben er altijd wel ergens een staan. Ze zijn mooi, ze zijn vaak kleurrijk en een echte blikvanger in huis. Vorige week kreeg ik van Stolk Flora vier prachtige exemplaren toegestuurd. Het leven van een blogger kan zo vervelend zijn *knipoog*.

De bloemen van deze orchideeën zijn groot en de plant is heerlijk hoog. Dit zijn geen plantjes om in een hoekje weg te zetten, dit zijn bloemen om een statement mee te maken. In eerste instantie zette ik de bloemen alle vier samen op ons dressoir. Fijn al die kleuren bij elkaar! Maar uiteindelijk zijn er daar twee blijven staan en heb ik de andere twee op andere plekken in het huis gezet: op het tv-kastje (ook in de huiskamer) en in onze slaapkamer. Zo verdeeld worden we er nog blijer van omdat we overal naar die prachtige bloemen kunnen kijken. Ik heb ze op schoteltjes gezet en het kartonnetje waarin ze geleverd werden binnenstebuiten gekeerd omdat dat bruine karton mooier past in ons huis. Later las ik dat orchideeën eigenlijk het liefst in een doorzichtige pot staan omdat ze licht ook opnemen met hun wortels. Vandaar dat die gekke sprieten altijd uit de potjes komen piepen!

Natural Orchids

De orchideeën die ik van Stolk Flora kreeg zijn overigens niet alleen bijzonder vanwege het formaat: het zijn de eerste orchideeën die op biologische basis gekweekt worden. Een quote van kweker Jan Stolk uit het persbericht: “Vijf jaar geleden zijn wij begonnen met het verduurzamen van ons productproces. Ons uitgangspunt is om zo dicht mogelijk bij de natuur te telen. Na jaren van perfectioneren is het nu zover. Ik garandeer dat er geen enkel residu van chemische middelen op onze orchideeën te vinden is.” Stolk Flora is het eerste Nederlandse bedrijf dat zijn volledige assortiment Phalaenopsis (de orchideeënsoort die geschikt is voor onze huiskamers en je dus meestal vindt in tuincentra en bij de bloemist) op 100% biologische basis kweekt onder het MPS ProductProof-keurmerk. Daarmee loopt Stolk Flora voorop in de Nederlandse sierteeltsector. Best stoer toch?!

Op stolkflora.nl zie je alle kleuren die in het assortiment zitten. De oranjeachtige Monza spreekt mij ook wel aan. Of wat dacht je van de Montreaux als kerstdecoratie?

Stolk Flora kleuren

Hieronder een fotoimpressie van de orchideeën in ons huis:

Orchideeën als blikvanger witte orchideeën Natural Orchids Orchideeën in huis Stolk Flora Kleurige orchideeën

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Orchideeën als statement”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.