Papieren herfsttakken in een herfststukje

Herfsttakken windlicht

Papieren herfsttakkenDit herfststukje met papieren herfsttakken is het resultaat van een spontane knutselactiviteit met het hele gezin. Op initiatief van meneer Maak het Vrolijk. Heerlijk zo’n creatieve zondagmiddag.

We waren al even op zoek naar een peuterveilig alternatief voor de kaarsen die we graag op tafel zetten in herfst- en wintermaanden. Een LED-lampje, maar dan niet in de vorm van een kaarsje want dat is het dan weer net niet. Dan wil ik het echte werk. Gisteren vonden we een LED-snoer op batterijen met ontzettend schattige en niet kitscherige paddenstoeltjes eraan. ‘Gewoon’ tussen de kerstartikelen van de Xenos.

Vandaag verzamelden we wat bijpassende herfstige dingen om er een gezellig windlicht mee te vullen. Onderin een stukje rode fleece, daarbovenop een vogeltje met paddenstoelenhoed (ook ooit bij de Xenos gekocht) en een dennenappel. Hierom drapeerden we de lampjes en we staken er twee takken bij. Die takken hebben we eerst samen met ons mannetje gemaakt.

Herfsttakken van papier

Wij knipten bladeren in allerlei vormen uit rood, groen en oranje papier. En onze peuter mocht ze kleuren in herfstkleuren. Sommige blaadjes nietten we op elkaar om er dubbele bladeren van te maken. Met onze verzameling zelfgemaakt herfstbladeren, twee echte takjes die onze peuter al eerder het huis mee insleepte en een lijmpistool mocht ik het knutselwerkjes afmaken. Een grote klodder lijm onderaan het papieren herfstblad en daarin het takje duwon werkte het beste. Je begint bovenaan de tak en werkt naar boven zodat je meerdere bladeren aan een tak kwijt kunt. Tip: probeer niet in een plat vlak te werken. Draai het takje regelmatig een kwartslag zodat je een goed open tak krijgt.

En dan mag alles in het windlicht en mogen de lampjes aan!

Vorig jaar verzamelde ik toffe ideeën om met herfstbladeren je huis te versieren. Daar kunnen deze eigen gemaakte hetfstbladeren natuurlijk ook voor gebruikt worden.

Papieren herfsttakken Detail papieren herfsttakken Herfstdecoratie

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Papieren herfsttakken in een herfststukje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.