Popcorn met zoute karamel

Afgelopen woensdag las ik op de site van de Volkskrant een stukje met als titel: De verkaramelzeezoutisering van de voedselindustrie. Aanleiding voor dit artikel was een nogal slappe croissant van de Albert Heijn met uiteraard een karamelzeezoutsmaak. Uiteraard kreeg ik na het lezen van dit stuk meteen zin in zoute karamel. Dus maakte ik popcorn met zoute karamel. Verslavend lekker!

Popcorn met zoute karamel

Ingrediënten

 • Een flinke scheut zonnebloemolie
 • Een handje popcornmais
 • 50 gram kristalsuiker
 • 2 eetlepels water
 • Halve theelepel (zee)zout - fleur de sel is eigenlijk het lekkerst

Stappen

 1. Doe een scheut olie in een (steel)pan met deksel. Gooi hier een handje popcornmais bij en zorg dat alle mais op de bodem van het pannenkoeken ligt.
 2. Zet het vuur aan en doe de deksel op de pan. Als de mais gaat poppen moet je op gaan letten: zodra het snelle poppen stopt zet je vuur uit. Doe de popcorn in een ruime mengkom.
 3. Doe de suiker in een (kleine) koekenpan, giet de twee eetlepels water erbij en wacht even tot dit water zich verspreid door de suiker.
 4. Zet het vuur onder de suiker aan. Langzaam maar zeker gaat de suiker bubbelen, doe nu niks. Als je ziet dat de suiker verkleurd is mag je roeren. Roer tot de karamel nog ietsje donkerder wordt. Zet dan het vuur uit.
 5. Voeg het zout toe aan de karamel en roer het er doorheen.
 6. Giet de karamel over de popcorn en schud deze in de mengkom lekker om zodat het karamel zich goed verdeeld.
 7. Wacht even tot de karamel is afgekoeld en hard wordt.
 8. Smullen!
http://www.maakhetvrolijk.nl/popcorn-zoute-karamel/

Het klinkt moeilijker dan het is hoor. Niet bang zijn voor karamel en gewoon doen want het is zoooooooo lekker! Overigens als je in het maken van popcorn en karamel een beetje handigheid hebt kun je beide natuurlijk tegelijk doen en hoef je niet te wachten tot de popcorn klaar is voor je aan de zoute karamel begint.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.