PaperPassion 2016

Afgelopen zaterdag bezocht ik PaperPassion in Tilburg, in de Koepelhal. Een korte sfeerimpressie.

Toffe hal!

Meteen even kijken bij de fotoprintertjes van Canon (ook bij bol.com). Mijn vader wil er graag een voor de bewoners met een verstandelijke beperking op zijn werk – niet wachten op fotoafdrukken of het bekijken op de schermpjes van het personeel, maar gewoon zelf de foto’s snel in handen hebben. Stiekem wil ik nu zelf ook een…

Helaas bleek de inschrijving op onze workshop Handlettering niet goed binnen te zijn gekomen :(. Dus we gingen vrolijk verder om de standjes te bekijken.

Wat zijn er toch een hoop mogelijkheden! Ik ben niet echt van het kaarten maken. Misschien maar goed ook, anders had ik mijn portemonnee waarschijnlijk helemaal leeg gemaakt aan stempels en toffe inktkleurtjes. Nee zonder gekheid, ik weet dat je dat ook voor andere dingen kan gebruiken maar ik heb mijzelf ingehouden en mocht alleen geld uitgeven aan dingen waar ik een direct plan voor had.

Wat kocht ik wel? Nou Zentangle pennen als kerstcadeautje voor mijn moeder (ze was erbij dus geen spoiler hier) en een kerstcadeautje voor mijn schoonmoeder (die er niet bij was, dus ik zal niks zeggen). Voor mij kocht mijn moeder toffe krijtstiften zodat ik op de spiegel boven ons bed binnenkort een mooi kunstwerk kan tekenen. En ze kocht ook als kerstcadeautje voor mij een aantal hele schattige bedeltjes met daarop ‘handmade’. Die kan ik mooi op mijn zelfgemaakte kleding zetten.

Qua koopspullen is een van de tofste dingen die ik zag de hele platte LED-lichtbak. Het hele bestaan hiervan was tot nu toe een beetje langs mij heen gegaan, maar ik word er een beetje (boel) hebberig van. Een lichtbak die níet heel veel ruimte nodig heeft en die je eigenlijk gewoon zo tussen je boeken kan schuiven als je het niet gebruikt. Ik heb het niet meteen gekocht, want het is niet goedkoop, maar heb het wel op mijn verjaardagslijstje geplaatst. Het model dat ik op PaperPassion zag is de Daylight Wafer Lightbox. In twee maten te koop bij bijvoorbeeld Textielstad, zij lieten het op de beurs ook zien.

Naast de vele kraampjes vond ik eigenlijk de mensen die lieten zien wat zij zelf maakten het tofst. Uit voorbeelden haal je toch al snel meer inspiratie dan uit spullen. Veel van de spullen die te koop zijn vind ik wel erg kant-en-klaar. Zelf zou ik het liefst vanaf nul alles zelf maken, achtergrondjes schilderen of zelfs mijn eigen papier bedrukken en boekjes binden. Eerlijk is eerlijk, door die instelling komt er vaak ook helemaal niks uit mijn handen. Dus uitdrukvellen zijn misschien niet zo’n gekke oplossing.

Hieronder vind je nog wat foto’s die ik maken die een indruk geven van de dingen die ik tof vond.

Blijkbaar ben ik vergeten een foto te maken van Olav. Een toffe lamp van karton die je zelf inelkaar kan zetten en kan decoreren. Gemaakt door en te koop bij Hortus Halewijn.

Bij de eerste 500 verkochte kaartjes werd ook een Goodiebag beloofd, op te halen op de beurs. Mijn moeder en ik zaten daar ook bij! Dit zat er in:

Gaan we volgend jaar weer naar PaperPassion? Wellicht wel, als er toffe workshops zijn, wellicht kiezen we voor een ander dagje uit. Want dat was toch het hoofddoel: lekker op pad en inspiratie op doen. Dat is gelukt! Al had ik gehoopt op meer inspirerende kraampjes en minder verkoopkraampjes met nog meer stempels. Al moet zo’n beurs wel betaald worden. Overigens werd ik wel blij van de verkoopkraampjes met mooie stiften, pennen en papier.

PS – De krijttekening bovenaan deze post is van collega-bloggers Hemelsblauw.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “PaperPassion 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.