Tegel eruit, kruidenplant erin – Nationale tuinweek

Gisteren kreeg ik het nieuwste nummer van Groei & Bloei toegestuurd, samen met een persbericht over de Nationale Tuinweek die zij organiseren. Het thema dit jaar is ‘Leef je uit met kruiden’. Helaas heb ik geen tuin, maar ook op het balkon kun je behoorlijk los gaan met kruiden.

Nationale Tuinweek

Van 10 tot en met 18 juni is dit jaar de Nationale Tuinweek. De turnvereniging Groei & Bloei komt in actie tegen versteende tuinen. Meer planten en minder tegels dus. In dat kader kun je op zaterdag 10 juni een tegel uit eigen tuin inleveren bij de Intratuin. Huh wat? Ja een  tegel inleveren. Je krijgt er dan gratis twee kruidenplanten voor terug. Meer info hier.

Hoe staat het met het moesbalkon?

Om door te gaan op het thema kruiden geef ik je een kleine opsomming van de kruiden die wij op ons balkon hebben staan:

  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Salie
  • Peterselie
  • Dille
  • Munt
  • Citroenmelisse

De kruidenplanten zijn eigenlijk de makkelijkste planten op het balkon. En het is zo fijn om altijd verse kruiden in de buurt te hebben. Heerlijk!

Ondertussen groeien ook de andere planten op ons moesbalkon vrolijk door. De bessen aan de rode bessenstruik beginnen al rood te kleuren, de bosbessenstruik geeft haast dubbel zoveel bessen als vorig jaar. De bosaardbeien kunnen we al plukken en ook de erwtjes kunnen we al bijna oogsten. De lambada-aardbeien laten nog even op zich wachten, maar de eerste bloemetjes zitten er in. De spinazie schoot ineens door, nog voor er noemenswaardig blad aanzat. Die hebben we dus maar opnieuw gezaaid. Tweede poging!

Uit de AH-moestuintjes zijn de wortels mislukt, de paksoi is nog twijfelachtig, maar de cavalo nero (palmkool) doet het super! Ik ben heel benieuwd hoe dat straks smaakt, want ik heb het nog nooit op.

Groei & Bloei Bosbessenstruik Moesbalkon Rode bessen Erwten
Ik bedenk me nu dat het misschien wat suf is dat ik schrijf over kruiden, maar helemaal geen foto’s van de kruidenplanten heb gemaakt. De kruiden zijn zo’n stabiel onderdeel van het moesbalkon dat ik ze eigenlijk vaak vergeet als ik naar de planten ga kijken…

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.