De stofschaar – grijp niet meer mis

Iedereen weet het: knip nooit papier met je stofschaar. Je stofschaar wordt er minder scherp van en dan knip je niet meer zo lekker door stof. En met scherp geknipte stof naait het gewoon lekkerder en preciezer. Met dit trucje grijp je niet meer mis, en weten al je gezinsleden/huisgenoten wat de stofschaar is zodat ze ervan af kunnen blijven.

Ikea stofschaar

Mijn stofschaar komt ‘gewoon’ van de Ikea. Ik heb na mijn studie een klein jaar op de textielafdeling van de Ikea gewerkt. Klanten knippen daar in principe zelf hun stof, maar als ze hulp nodig hebben doe je dat natuurlijk. Ik heb voor heel wat mensen uitgerekend hoeveel stof ze nodig hadden voor hun gordijnen of stoelbekleding. Hoe dan ook, ik vond de stofscharen fijn en kocht er zelf ook een. Die schaar heb ik inmiddels vervangen door een nieuwe. Precies dezelfde. Mijn oude stofschaar gebruik ik nu om patronen te knippen. Lastig is alleen dat ik die oude en de nieuwe bijna hetzelfde zijn. Ik legde dus elke keer de papierschaar aan de ene kant van mijn weekblad en de stofschaar aan de andere kant, om ze uit elkaar te houden.

Merken met Sharpies

Nu heb ik iets bedacht wat veel handiger is. Met kerst kreeg ik Sharpies van mijn moeder. Dit zijn watervaste permanente pennen in allerlei kleuren. Perfect dus om iets te merken. Ik schreef ‘papier’ op de papierschaar en ‘stof’ op de stofschaar. In verschillende kleuren en met een verschillende versiering zodat je de scharen in een blik uit elkaar kunt houden.

Met Sharpies kun je nog veel meer dan alleen merken en tekenen. Ik maakte een Pinterestbord met toffe Sharpie-projecten die ik nog wel eens wil proberen.

Stofschaar markeren met Sharpies

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.