Om te relaxen én te spelen: een kussenberg

KussenbergDe gewone stoel kon uit de kinderkamer, want ja eigenlijk werd die alleen nog gebruikt om troep op te gooien. We hebben de stoel vervangen door een enorme kussenberg en een zitzak.

De zitzak van Overseas won ik via mamaliefde.nl, nou ja ik won een bon voor Eyoba.nl en koos hiervoor deze zitzak uit omdat ik het idee voor de berg kussens al had. Helaas heb ik na bestelling nog een maand op de zitzak kunnen wachten omdat er vanalles mis ging. Mocht je hem ook willen kun je hem misschien beter ergens anders bestellen (hier bijvoorbeeld).

De stoffen kocht ik op het stoffenspektakel dit voorjaar. Het fleecekussen maakte ik van een stuk fleece dat ik nog had, en was een dekentje van de Wibra.

 

Kussen naaien met sierrand

Het leek me leuk dit keer kussen met een simpuls sierrand te maken. Voor de gewone vierkante kussens knip je twee vierkante stukken uit de stof. De lappen voor het stipjes- en het krokodillenkussen zijn 54 x 54 cm voor een binnenkijken van 50 x 50 cm (IKEA). Je legt de lappen met de mooie kanten op elkaar en naait ze rondom met 1 cm naad – hoe wel een opening van zo’n 20 cm open. Keer de hoes met de goede kant naar buiten. Stik op een cm van de rand door, maar niet op het gedeelte dat je openliet. Stop het binnenkussen nu in de hoes. Stik het kussen nu dicht. Dat doe je op de hoogte van de tweede naad, maar je zorgt ervoor dat je wel de randen naar binnen hebt gevouwen.

Het kussen met de boevenbeesten erop heb ik ook op de manier gemaakt, maar gevuld met een losse vulling in plaats van een kant en klaar kussen.

Het kussen met de vlaggetjes is ook gelijk, maar in een rechthoekige vorm. Een zijnaad werd niet zo mooi, dus daar heb ik een stuk biasband overheen gezet.

 

Fleecekussen met naam

Het grote fleecekussen maakte ik volgens mijn eigen beschrijving voor woonkussens. Echter voordat ik het in elkaar zetten heb ik een applicatie gemaakt. Een extra stuk dezelfde fleecestof heb ik in een soort medaillevorm geknipt. Daarna heb ik er in het midden de naam van ons mannetje uitgeknipt. Hiervoor heb ik op de voorkanten eerst de naam geschreven met een enkele lijn en dit aan twee kanten van die lijn wat breder uitgeknipt. Daarna heb ik een ander stuk stof achter de letters gezet en rondom elke letters deze stof vastgestrikt op het fleece. Fleece rafelt niet, dus je hoeft het niet verder af te werken. Dit geheel heb ik op het stuk stof gestikt waar ik de kussenhoes van heb gemaakt.

 

Relaxen en spelen

De kussenberg wordt hier veel gebruikt. Er worden treinen mee gebouwd (zie foto), papa en mama worden er onder verstopt, er wordt op gelegen met de knuffels, we lezen er boekjes op en ze worden door het hele huis gesleept. Overigens worden ook de kussens uit de kamer regelmatig naar meneer zijn slaapkamer gesleept om het feest nog groter te maken.

 

Oh ja de kleine kussenhoezen heb ik dichtgetikt ondat ze gewoon met kussen en al in de wasmachine kunnen. De grote kussens niet, omdat het daarbij handiger is alleen de hoes te wassen. Want ja het is wel te verwachten dat zo’n leuke kussenberg wat te verduren krijgt…

 

Kussentrein Sierrand kussen image

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “Om te relaxen én te spelen: een kussenberg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.