Stoffenspektakel: de oogst

Wat is stoffen kopen toch heerlijk hè? Zeker op een grote markt als het stoffenspektakel waar er van alles wat is: van goedkope coupons tot luxe stoffen. Het fijne van een stoffenmarkt is dan ook juist die ruime keuze. Online stoffen kopen vind ik toch nog eng omdat het zeker bij stof fijn is de kleuren in het echt te zien en de stof even te voelen. Zelf kijk ik veel bij de luxe en nieuwe stoffen en kom ik vooral thuis met leuke stofjes voor weinig. Voor de duurdere stoffen moet je toch wel echt een concreet plan hebben om het te kopen, anders zul je net zien dat je te weinig hebt gekocht. Of juist veel te veel en dat is ook zo zonde.

Ik heb mij ingehouden maar dit is de oogst van mijn bezoekje aan het stoffenspektakel afgelopen maandag in Rijswijk:

Drie stofjes voor kleding voor mijn zoontje. De linkerstof is een linnenachtige stof om een paar lekkere zomerbroekjes van te maken. De katoenen stof met indianenbeesten wordt een blouse, ik denk met korte mouwen. De tricot met sterren wordt dun truitje met lange mouwen. Ik denk iets met een zak erop, maar ik moet nog een patroon zoeken.

Indianenstof

Daarnaast kocht ik ook nog een aantal stoffen om een grote stapel kussen te maken voor op zijn peuterkamer. Daar staat nu nog een stoel die ik gebruikte bij het voeden, maar dat doen we al een tijdje niet meer. Die stoel gaat er dus uit. En meneer vindt het heerlijk om huisjes te biuwen van kussens, dus een kussenhoek lijkt mij wel wat. De krokodillenstof en de stippenstof horen duidelijk bij elkaar en passen leuk bij de schilderijen die ik eerder makte. De vlaggetjesstof moet het groen laten matchen met de deels blauwe gordijnen die er al hangen. De krokodillenstof zag ik bij nnstoffen.nl ook online.

Krokodillenstof

Ook voor mijzelf nam ik een paar stoffen mee. De gestreepte stretch spijkerstof wordt een korte rechte rok voor de zomer. Waarschijnlijk hou ik dan wel over voor een korte broek voor de peuter. Op de bruine okergeel/lichtbruine stof met sterren werd ik meteen verliefd. Dat wordt een top of wellicht een top zonder mouwen én een rokje om samen te dragen. De kleur is in het echt trouwens wat feller dan op de foto, meer zoals het stukje dat je ziet naast de strepenstof. Voor de ruitjesstof heb ik eigenlijk nog geen plan. Dat mocht van mijzelf omdat de lap maar 2 euro was.

strepenstof

sterrenstof

Stoffenspektakel bezoektips

Wil je zelf ook een stoffenmarkt bezoeken, denk dan aan het volgende:

  • Bedenk van te voren wat je de komende tijd wil gaan maken en hoeveel stof je voor elk van die projecten nodig hebt.
  • Naast bovenstaande, laat je ook inspireren door de stoffen die je ziet. Soms loop je ergens tegenaan dat wel een jurkje/blouse/kussen/… moet worden. Het js daarvoor handig als je van de producten die je regelmatig makt weet hoeveel stof je nodig hebt. Bijvoorbeeld: 50 cm voor een rechte rok is voor mij voldoende, ik ben vrij klein. Een trui voor mijn zoon (maat 92) kan ook prima uit 50 cm.
  • Pin van te voren contant geld en geef niet meer uit dan dat. Oftewel je geeft jezelf een budget.
  • Zorg dat je geen kinderen meeneemt. Eventueel kun je met een vriendin gaan, dat is gezellig. Maar ga je met kinderen dan weet je zeker dat je niet op je gemak kunt neuzen tussen de kramen. Het is vaak ook best druk en wilt niet de beste kramen voorbij moeten lopen.
  • Vergeet niet ook bij de fournituren te kijken.
  • Schrijf de merknamen op van stoffen die je mooi en fijn vindt maar die je nu niet koopt/niet nodig hebt. Als je dan later een project bedenkt kun je de stoffen online bestellen.

Veel plezier op de stoffenbeurs!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Stoffenspektakel: de oogst”

  1. Slimme tips, hier is het elke zaterdag lapjesmarkt (luxe), maar wat kom ik vaak met stofjes thuis zonder plan. Het leukste is er naartoe met plan. En de overige benodigdheden kan ik vaak tzt halent, scheelt ook een boel planning. ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.