Woonkussens van fleece

Het zijn de lekkerste kussens in huis, deze grote kussens die op de bank horen maar net zo vaak op de grond liggen. Lekker om op te zitten op de grond, lekker om tegenaan te kruipen op de bank of om op diezelfde bank je hoofd even op neer te leggen. Overigens gebruiken dreumes en poes de kussens ook graag om op te zitten of te liggen. Er wordt op geknoeid met koekjes en drinken en de kat verhaard ook heerlijk. Gelukkig kunnen hoezen (en kussens) in de was. Omdat ze zo intensief gebruikt worden is vervanging van de hoezen toch elk jaar wel gewenst. En leuk: kunnen we weer een nieuw kleurtje kiezen.

Ik kies voor fleece omdat zo lekker zacht is en dat ├ęchte hier mag geleefd worden gevoel perfect versterkt. Vaak koop ik de fleece dekentjes van Ikea als stof, dit keer kocht ik fleece op de stoffenmarkt. De kussens zijn 65×65 cm dus van de twee stukken van een meter heb ik nog lekker wat stof over. Wellicht voor een fijne muts deze winter. Je kunt natuurlijk voor een kleur gaan, dit keer koos ik voor twee kleuren. Omdat ik de kussenhoezen elk jaar vervang ga ik niet moeilijk lopen doen met ritsen, we maken gewoon een soort sloop.

Stappen

De gebruikte stappen staan hieronder beschreven, ter verduidelijking vind je tekeningen per stap onder de tekst.

  1. Meet de maten van je kussen op. A= de breedte, B= de hoogte. Voor vierkante kussens zijn A en B natuurlijk gelijk aan elkaar.
  2. Knip uit de fleece drie stukken stof. Een keer de maat van de voorkant (met rondom 1 centimeter naadtoeslag) en twee keer een kleiner stuk voor de achterkant. Als je voor de hoogte 8/10 van de oorspronkelijke hoogte aanhoudt zit je wel goed. Je hebt dan genoeg overslag zodat het kussen lekker blijft zitten. Je berekent dat door B te vermenigvuldigen met 0,8. Werk aan beide delen voor de achterkant een kant A af met een zigzagsteek.
  3. Leg de voorkant met de goede kant van de stof naar boven voor je neer. Leg hierbovenop een deel van de achterkant met de goede kant van de stof naar beneden, en de afgewerkte rand aan de bovenkant. Zorg dat aan de onderkant de hoeken van beide delen op elkaar liggen. Leg nu ook het tweede deel van de achterkant erop. Weer met de goede kant van de stof naar beneden, maar met de afgewerkte kant aan de onderkant. Zet de lagen op elkaar vast met spelden en stik rondom met een rechte steek vast.
  4. Keer de hoes nu met de goede kant naar buiten en stop het kussen erin.

   
 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Woonkussens van fleece”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.