koekjes met tekst

Koekjes met een boodschap

Ik wilde heel graag een blogje schrijven over het bestempelen van koekjes. Helaas ook het leven van een creatieveling gaat niet altijd zoals gepland. Mijn plan was om te stempelen in de ongebakken koekjes zodat ja na het bakken een mooie tekening zou zien. Je raadt het wellicht al, na het bakken bleef er weinig meer over van die tekening.

Gelukkig laten creatieve mensen, waar ik mijzelf graag onder schaar, zich niet zomaar uit het veld slaan. De koekjes waren nog steeds net zo lekker. Batch twee bakte ik dus zonder stempels en versierde ik na het bakken. Koekjes met tekst, op de simpelste wijze die er is: met de glazuurstiften van Dr. Oetker. Om precies te zijn de Choco Decoratie stiften. In deze verpakking zitten vier stiften in de smaken puur, melk, wit en karamel. Je leest het goed ‘in de smaken’, er zit namelijk te weinig chocolade in om het echt chocolade te kunnen noemen, het merendeel is suiker. Maar goed, ik besmeer er mijn boterhammen niet mee en het is ook niet alsof er geen suiker in de koekjeszelf zit.

Met de stiften kun je makkelijk een leuk cadeautje maken door de koekjes te voorzien van een boodschap. Voor mijn ouders dit keer, omdat ze alweer 35 jaar getrouwd zijn. Bedenk wat je wil schrijven en hoe je dat over de koekjes verdeelt. Korte woorden werken het mooist, voor langere woorden kun je wellicht meerdere koekjes gebruiken.  Als je klaar bent met schrijven en tekenen laat je het glazuur even drogen voor je de koekjes in een trommel stopt. Mijn moeder kwam al binnen toen ik de koekjes net klaar had, anders had ik ze nog mooi op een schaaltje gelegd en het ingepakt met doorzichtig folie en een hoop linten.

Zo’n boodschap op koekjes doet het ook prima als Facebookpost:

koekjes-facebook

dr oetker koekjes

dr oetker stiften

koekjesstempel

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.