Een Monkey platter als halfviertje

Kennen jullie de Monkey platter al? Ik las er hele tijd geleden over bij webkim, hier. Niet veel later ook bij onze peuter ingevoerd. En wij zijn enthousiast, wat zeg ik: de peuter is enthousiast. De Monkey platter is een schaaltje met verschillende kleine hapjes waarvan je kind zelf kan kiezen wat het wel en niet opeet.

Wij zetten het in als halfviertje en het zorgt ervoor dat meneer relaxter is als we daadwerkelijk gaan eten. Het werkt beter dan een koekje en bovendien wordt het fruit hier vaak als eerste opgegeten samen met de rauwkost. Ook ideaal: hebben we eens avondeten met wat minder groenten dan gooi ik gewoon alleen groenten op de Monkey platter en zijn die vitamientjes mooi vast binnen. Het is ook een fijne manier om nieuwe smaken te introduceren.

Hieronder wat foto’s van onze bordjes en een lijstje met ideetjes:

Schijfjes komkommer, reepjes paprika, halve cherrytomaatjes, kleine augurken, tucjes, zoute stengels, reepjes mozzarela, kipreepjes, erwtjes van het moesbalkon, aardbeitjes, bosbessen, rozijntjes, plakjes appel, blokjes peer, chocoladerozijntjes, stukjes chocolade, olijven, feta, plakje kaas, crackertjes, toastjes, wortel, mais (eenderde kolf of uit blik), zilveruitjes, stukjes rijstwafels, kortom eigenlijk alles wel. Nootjes kunnen ook, maar durf ik ivm allergie niet goed aan.

Monkey platter olijven

Monkey platter rozijnen

Monkey platter

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Een Monkey platter als halfviertje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.