Verlepte bloemen? Herschik tot een nieuw boeket!

Bloemen krijgen is fijn, het is een luxe die ik mijzelf weinig (lees nooit) cadeau doe. Dubbel zo leuk dus als ik bloemen krijg! In een boeket is er altijd wel een soort bloemen dat sneller gaat hangen dan de andere. Blegh, verlepte bloemen. Geen reden om het boeket weg te gooien. Nee hoor, je trekt óf die paar bloemen eruit óf je herschikt het boeket.

Zelf kies ik vaak voor het laatste omdat ik zo’n klein schattig boeketje ook zo leuk vind. Mocht je toch nog veel bloemen over hebben dan kun je er ook voor kiezen meerdere kleinere vaasjes te vullen.

Dit keer liet ik mijzelf inspireren door de losse stijl van de boeketten van Bloomon. Uiteraard zijn hun boeketten veel voller en hebben ze vooral wat grotere bloemen, maar de stijl kun je ook vangen met gewonere bloemen. Kies een paar mooie bloemen, het liefst met lange stelen en zet ze zonder groen, of hooguit wat sprieterig groen, in een brede vaas. Alsof de vaas wat te groot is. Heerlijk dat gevoel van een bijeengeplukt (veld)boeket. Een mooie tak, denk hazelaar, wilg of bijvoorbeeld eucalyptus was ook mooi geweest om nog wat meer hoogte te creëren. Maar goed, die had ik nu niet in huis.

Zoals je op de foto’s hieronder ziet koos ik eerst de bloemen en besloot ik toen een van de bloemen (de groene) wat in te korte zodat er wat meer hoogte variatie in het nieuwe boeketje zit. Hopelijk kan ik nu nog een paar dagen langer genieten van het ‘nieuwe’ boeket zónder verlepte bloemen.

Verlepte bloemen

bloemen herschikken

 

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.