LMV Lora jurk mét zakken

Op Pinterest kwam ik dit jurkje voor het eerst tegen, of althans mensen die met ditzelfde patroon ook een jurk gemaakt hadden: de Lora jurk. Al snel ontdekte ik dat het een patroon was van La Maison Victor (LMV). En niet veel later kocht ik het tijdschrift waar het patroon in staat, LMV uit september 2015.

Kijk even mee op Pinterest voor de vele versies die mensen maakten op mijn Clothing Inspiration Bord.

Dit heerlijke zachte stofje had ik nog liggen van een vorig bezoekje aan het Stoffenspektakel, uit de kraam van Driessen stoffen. De stof is zo zacht en rekbaar dat ik vond dat het jurkje ook zonder rits gemaakt moest kunnen worden. Geen enkel probleem zo blijkt :). Daarnaast zette ik het niet helemaal volgens de werkbeschrijving in elkaar. Zij willen dat je eerst het hele voorpand in elkaar zet, dan het achterpand en dan deze twee aan elkaar zet. Omdat ik het topdeel in maat 40 maakte en de rok in 38 heb ik ze beide delen eerst apart in elkaar gezet. Zo kan je de top passen en eventueel nog aanpassen. Hetzelfde geldt voor de rok natuurlijk.

Zelf de Lora jurk maken?

Het tijdschrift met patroon voor de Lora jurk is hier bij LMV te koop. De verzendkosten naar Nederland zijn best hoog, maar gezien het aantal patronen dat er in staat die ook tof zijn is het echt wel de moeite waard. Los is het patroon niet meer te koop.

Update 2019: het patroon staat nu ook in het boek Jurken 2, bij bol.com, en is als PDF los te koop.

Lora jurk

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “LMV Lora jurk mét zakken”

  1. Hallo Karin,

    De jurk is mooi geworden, hij staat je goed. Leuke blog heb je!
    Het patroon van de jurk is ook gratis te krijgen. In de groep van Driessen stoffen staat ergens een link, dan kun je hem uitprinten. Ik heb hem ook klaar liggen.
    Ik naai nooit volgens patroon of manier wat er in de boeken beschreven staat. Ik ga altijd mijn eigen gang, dat lukt best.

    Groetjes Thea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.