De lekkerste souvenirs uit Engeland

Vakantie in Engeland. Dit jaar niet de eerste en ook zeker niet de laatste keer. Een van de laatste vakantiedagen hebben we gebruikt om te winkelen. Voornamelijk om echt lekker rond te snuffelen en inkopen te doen in een van die fantastisch grote supermarkten. Het werd de Tesco, de hobbywinkel ernaast, de Marks & Spencers en nog even een Morrissons. In dit blogje laat ik graag zien wat voor lekkers we meenamen.

Chocolade

Aero Chocolade
Waar wij eigenlijk alleen After Eight kennen hebben de Engelsen een heel scala aan chocolade met munt. Ook in het ijsvak overigens. Wij namen dit keer Kit Kat met pure chocolade en een munt vulling mee. En mijn klassieker: Aero. Nu met pepermunt in plaats van gewoon munt. Ik heb het nog niet geproefd. Best knap toch na een week?
Ook de Cadbury Crunchie moest mee. Dat is een Candy bar van Honeyconb met chocolade eromheen. Enne toen ik in de Cadbury outlet was en koekjes van deze reep zag moesten die natuurlijk ook mee. Heerlijk!

Bakken op zijn Engels

Black treacle en nep niervet
Kijk je naast Heel Holland Bakt ook wel eens naar het origineel The Great Britisch Bake Off? Dan weet je dat bakken op zijn Engels soms echt anders is. Met andere ingrediënten dan wij gebruiken, of net een andere variant.

Ik nam een paar dingen mee die ik al eerder kocht: golden syrup en black treacle. Van beiden kun je ook varianten kopen in Nederland, maar deze zijn toch gewoon het leukst. Beiden zijn een vorm van stroop. Golden syrup is lichte kleur stroop gemaakt van rietsuikersap. Het is zoet, maar qua smaak wat hartiger dan onze gewone keukenstroop, wat meer als een karamel misschien. Black treacle is  hetzelfde als melasse. Een bijproduct bij het maken van suiker uit suikerriet of suikerbiet. Ik gebruik het soms bij het bakken van brood. Overigens woedt dit veel gebruikt in broden, het geeft de mooie bruine kleur aan bruin brood. Maar het is dus wel voor de helft suiker. Goed om te weten, toch?

De laatste foto in bovenstaand rijtje is wat nieuws voor me. In veel Engelse Pie recepten moet niervet. Niet iets dat je makkelijk koopt. In de Tesco zag ik niervet staan maar ook deze vega variant ervan. Die kocht ik en binnenkort gaan we dus eens een nieuw recept proberen.

taart versieren op zijn Engels
We kwamen in ons shoptripje ook in een hele grote hobbywinkel. Oef wat heb ik me daar in moeten houden. Van mooi papier tot gave stiften, ook wat gave stoffen en heel veel toffe bakproducten. Omdat de auto steeds boller werd heb ik mij ingehouden… Wat oranje eetbare glitters, wat cream of tartar en eiwitpoeder. Eerder in de vakantie nam ik bij een Asda (ook een supermarkt) eetbaar goudpoeder en bronzen suikerbrokjes mee.

Op de allerlaatste foto zie je nog een doosje. Dat is een doosje crackers. Een beetje zoals toastjes, om kaas op te doen. Klinkt gek, maar de Engelse crackers zijn echt lekkerder dan onze toastjes.

 

Smakelijk!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “De lekkerste souvenirs uit Engeland”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.