Napolitana koekjes in het groen

Ken je het drie kleuren (bruin, wit, roze) Napolitana ijs? Dit is de koekjes variant! Een recept zonder ei dus je kunt het rustig met kleine kinderen maken: deeg snoepen mag. Het is een koekjesrecept waarbij je plakjes van een staaf afsnijdt om koekjes te vormen. Op zoek naar een koekjesrecept met uitstekers? Kijk een op dit eerdere blog; koekjes bakken met een peuter.

Dit recept is voor 24 koekjes.

 

Groene Napolitana koekjes

Ingrediënten

 • 175 gram boter (zacht)
 • 150 gram suiker
 • 1,5 theelepel vanille-essence
 • 250 gram patentbloem
 • 2 eetlepels cacao
 • 1 eetlepel melk
 • 1 theelepel groene kleurstof (maar de hoeveelheid kan afhangen van het soort/merk kleurstof dat je gebruikt)
 • Eventueel gouden en oranje eetbare glitter.

Stappen

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden, gebruik gewoon boven en onderwarmte.
 2. Vet je bakplaat vast in.
 3. Klop de boter met de suiker in een ruime kom. Een houtel lepel werkt hiervoor prima.
 4. Zeef de bloem en roer het door de suikermassa.
 5. Verdeel het deeg in drie gelijke portie.
 6. Meng de cacao en de melk door portie 1, kleur portie 2 met de kleurstof en laat portie 3 wit. Eventueel kun je ook nog een smaakje door de groene portie doen. Wil je geen kleurstof gebruiken maak dan een lichtbruine portie door er slechts een halve eetlepen cacao aan toe te voegen.
 7. Vorm van elke portie deeg eerst een worst en rol deze met de deegroller uit tot een lange rechthoekige lap. De lappen van elke portie moeten gelijk zijn van afmeting en leg de plakken dan op elkaar.
 8. Snij de rechthoekige staaf die je nu hebt door de helft. Een helft leg je even in de koelkast. De andere helft snij je met een mes in 12 gelijke plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat met voldoende ruimte tussen de koekjes. Met een kwastje kun je er nu wat eetbaar glitter op 'schilderen'.
 9. Bak de koekjes nu in 10 minuten. Haal de koekjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en stevig worden op de bakplaat (2 minuten) en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.
 10. Ondertussen kun je de tweede batch gaan bakken.
http://www.maakhetvrolijk.nl/napolitana-koekjes/

koekjes-snijden

napolitana-koekjes

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.