Onderstaande blogpost schreef ik alweer vijf geleden. Ook nu is Austrialian Masterchef weer net begonnen en volgen we het weer. Het op tijd klaarzitten is nu nergens meer voor nodig. Inmiddels hebben we digitale televisie en nemen we de hele serie automatisch op en kijken we wanneer het maar uit komt. Maar hongerig worden we nog steeds van het kijken. Af en toe een toetje, zoals deze fruitcrumble, eten tijdens het terugkijken zit er dus nog steeds in.
Australian Masterchef is weer begonnen, en we kijken het dagelijks. Ook voor ons dus een race tegen de kookklok want we willen het eten maar te graag om 18:00 klaar hebben om vanaf de bank met bord op schoot te kijken. Bijkomend voordeel is dat dat eten steeds lekkerder wordt. Bijkomend nadeel dat wanneer er toetjes gemaakt worden in Masterchef wij ook zin krijgen in toetjes.
Vandaar dat ik vanavond spontaan de fruitcrumbles maakte die je op de foto ziet. Crumbles zijn snel, makkelijk en heel erg lekker. Ook handig om rijp fruit op te maken. Vandaag maakte ik voor twee personen crumble.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vulling
Een appel in stukjes, twee pruimen in stukjes, een handje blauwe bessen (uit de vriezer), een eetlepel suiker en een scheutje rum mixen en over twee schaaltjes verdelen.
Uiteraard kun je hier al het fruit voor gebruiken dat je nog in huis hebt en op moet.
De kruimels
40 gram suiker, 40 gram bloem, 20 gram ontbijtgranen en 40 gram koude boter in stukjes met je vingers (tussen je duimen) mengen tot kruimels. Dit kan ook prima in een keukenmachine met de messen. In mijn magimix gebruik ik het kleine bakje.
Fruitcrumble bakken
De kruimels verdeel je over de fruitvulling. Dit plaats je zo’n 25 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin en een beetje knapperig zijn.
Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)
- Suikervrije wafels - 21 maart 2023
- Zoete wafels met suiker én Zoete wafels koolhydraatarm - 4 maart 2023
- Telefoonachtergrond voor Oeteldonk - 6 februari 2023