Kast van de kringloop – zelf opknappen

Naast de mintgroene muur, is deze boekenkast een van de blikvangers in onze huiskamer. We kochten hem voor €60 bij de Kringloopwinkel op de Rotterdamseweg in Delft. We waren op zoek naar een leuke maar niet al te frivole of opvallende kast om op te knappen dus reden op goed geluk langs deze kringloop… en we vielen voor deze net wat bredere boekenkast met ronde bovenkant.

We kochten vervolgens twee potjes Flexalak bij de Gamma. De witte komt van het schap en het groen hebben we laten mengen. De kleur is gebaseerd op een staalkaart van krijtverfkkeuren van Gamma eigen merk, maar het mooie van hun verfmengservice is dat je er alle kleuren in alle uitvoeringen en van alle merken kunt krijgen. Ze hebben zelfs voor alle verfsoorten gewoon één wand met alle kleuren in plaats van de stalen per merk. Wij kozen voor Flexa, omdat die bij het verven van het houten kasteel véél beter beviel dan de Gammalak. De naam van de kleur groen die we hebben laten mengen is: glaucous green. Klinkt heel spannend, maar de vertaling komt neer op vergrijsd groen.

Verven kan natuurlijk pas na schuren. Dus we haalden de ladeknopjes van de kast en begonnen met schuren. Daarna hebben we twee lagen witte lak aangebracht aan de binnenkant van de kast. Na het drogen van het wit hebben het groen gedaan. Ook weer met kwast en roller. Voor het groen was een laag voldoende. Jee! Heel erg eigenlijk zouden we nu nog wat groene uitschieters op het wit weg moeten werken. Maar de kans is groot dat we dat noooooit meer gaan doen.

Hieronder nog wat foto’s van het proces en het eindresultaat. Van de inhoud van de kast zijn alleen de twee groene vazen nieuw. De lage wit met groene vaas (met veren erin) komt van dit leuke winkeltje in Den Bosch. De ronde vaas op pootjes komt van de Kwantum.

Wie heeft er ook meubels van de kringloop in huis staan?

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.