Welkom in de kleuterslaapkamer

Kleuterslaapkamer: dierentuin

In onze oude huis sliep onze kleuter nog steeds in een peuterbed, een ledikant waar een zijkant uit gehaald was. Hoewel in het bed? Zijn kussenberg was ook erg geliefd om op te slapen. In het nieuwe huis werd het dus hoog tijd voor een echte kleuterslaapkamer. En het werd een dierentuinkamer!

De basis: verven en meubels

Uiteraard begonnen we met verven, we kozen dezelfde kleur als we in de huiskamer hebben: glimmering green van de krijtverven van de Gamma. Op de vloer hebben we in alle slaapkamers hetzelfde zeil laten leggen zodat het lekker rustig oogt. Daarna gingen er een IKEA bed en kast in. Een paar meubels uit het oude huis zijn ook hier terug te vinden. Wat dacht je van de groene stoel? Gebruiken we nu om lekker in voor te lezen. Het witte lage kastje stond in het oude huis nog op hoge poten. Die hebben we eraf geschroefd en vervangen door twee lange houten binten. Staat de kast toch een stukje van de vloer, wat lekker open oogt, en is de kast de perfecte speelhoogte. Voor Ninjago-Lego natuurlijk. Oh ja, we haalden ook de lades eruit omdat deze nogal stroef werden en soms dicht konden klappen. Zo’n groot vak is ook veel handiger voor speelgoed!

Kleuterslaapkamer: de aankleding

Eigenlijk zie je het thema ‘dierentuin’ alleen terug in de aankleding. Wel zo handig als meneertje over een paar jaar wat stoerders wil. Hoe wordt het dan ‘dierentuin’?

Allereerst het al genoemde groen op de muur.

Daarna het groene dekbedovertrek. Deze kregen we van bedden.nl, en is qua kwaliteit gelijk aan het dekbedovetrek op ons eigen bed. Lekker, jungle-achtig toch?

En op het bed natuurlijk een flinke hoeveelheid dierentuindierknuffels, met als hoogtepunt de enorme tijger die onze kleuter van opa en oma kreeg met zijn verjaardag.

Als we dan doordraaien door de kamer dan zie je een hut of schuilplaats met wanden van een tijgerfleece en een stuk stof met zebraprint. De hut is zo gemaakt: wat haken in de muur, een paar touwen gespannen en dan met wasknijpers de stof erop. En ook zo weer opgeruimd als je wat anders wil.

Ook aan deze kant van de kamer: de gordijnen die ik zelf maakte. Ik maak nog wel een keer een aparte blogpost over hoe je dat doet en hoe je de stof goed uitrekent. Is namelijk niet zo moeilijk!

En dan het laatste en meest kenmerkende element van deze dierentuinkamer. De foto’s van de dierentuin aan de muur. Het zijn foto’s die we zelf maakten in Blijdorp, waar we een abonnement op hebben. De twee lievelingsdieren? De tijger en de bosbuffel. De foto’s hebben we laten afdrukken op deze leuke blokjes door Mixtiles. Je kunt het als app downloaden en dan je eigen foto’s erinzetten. Je betaald per fotoblokje 10 euro en plakt ze zo op de muur met de ‘stickies’ op de achterkant. Je betaald geen verzendkosten dus hoeft ook niet in een keer veel blokjes te bestellen en kan makkelijk uitbreiden.

Oh ja, ik snap ook wel dat een houten brandweerauto en Ninjago-Lego niet perse bij een dierentuinkamer horen. Maar spelen lijkt me belangrijker dan de perfecte uitziende kamer…The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Kleuterslaapkamer: dierentuin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.