Een houten ridderkasteel, papa aan de slag

Joehoe! Ondanks dat ik deze blog tik is dit toch de eerste bijdrage van manlief op Maak het Vrolijk. Afgelopen weekend maakte hij dit houten ridderkasteel voor ons mannetje. Ik vind hem zo tof! Ok, we moeten de bodemplaat eigenlijk nog verven, maar er wordt al volop meegespeeld.

Toen we tijdens Pasen de oude playmobil bij mijn schoonmoeder van zolder haalde hadden we al snel in de gaten hoe tof onze peuter dit vond. Er zijn bij oma piraten met een echte piratenboot en een schateiland. Maar ook wat ridders met paarden en zwaarden. Deze laatste. kregen we niet meer uit zijn handen. Helemaal tof!

Houten ridderkasteel maken

Mijn man had al een hele tijd het idee om een houten kasteel te maken voor playmobil ridders. En het blije hoofd van onze peuter was dé aanleiding. Manlief dook een paar dagen de schuur van zijn vader in en kwam terug met dit kasteel. Allemaal resthout wat daar nog lag. Alleen de scharnieren, de sluiting van de poort en de verf kochten we nieuw. Heb je al gezien dat de poort ‘echt’ op slot kan? Dat slotje is natuurlijk de hit met spelen.

Dit keer dus geen how-to, want ik weet ook niet meer dan dat er hout, schroeven en houtlijm was ;). Wel de foto’s ter inspiratie. En twee tips:

  • Maak het, qua details, niet te ingewikkeld. Dan hou je het project leuk voor jezelf én stimuleer je bij het spelen juist de fantasie van je kind.
  • Hou tijdens het maken een playmobilpoppetje bij de hand zodat je de juiste hoogte gebruit voor deuren en plafonds.

De lichtgrijze verf is trouwens een restje van het verven van onze tweedehands salontafel (waar ik nog steeds geen blogje over geschreven heb). Het kasteel past daardoor ook nog eens leuk bij ons interieur. Niet echt belangrijk, maar aangezien het grote delen van de tijd toch op diezelfde salontafel staat wél leuk.

Binnenkant houten ridderkasteel met playmobil
 
Kasteeldeur hout
 
Playmobil ridder bij houten kasteel
 
Om naast de oude ridders van papa ook wat eigen ridders te hebben kochten we leuke dit leuke riddersetje:

Wij kochten het trouwens bij ‘onze’ speelgoedwinkel in Delft. Waar het iets goedkoper is: kijk maar (ook online te koop).

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.