Een telefoonsleeve voor aan je riem (Crea-hop + winactie)

Vandaag vieren we dat de zomer start! En dat vieren we met een bloghop, een creahop zelfs waarbij je bij elke deelnemer een fijn zomers creaprojectje vindt met het thema VAKANTIE én waarbij je bij iedereen wat kan winnen. Op Maak het Vrolijk vind je vandaag een, de titel verraadt het al, een telefoonsleeve voor aan je riem. In dit voorbeeld zie je een Samsung telefoon, maar omdat ik lekker uit de losse hand werk zonder maten kun je de sleede voor elke telefoon maken.

First things first: de bloghop. Als je nieuw bent en Maak het Vrolijk nog niet kent kom je hier waarschijnlijk binnen via ANNEKOEN. Haar blog is bij mij vooral bekend van de gratis printables kalenders. Elke maand een nieuw ontwerp om zo uit te printen. Om een hele kalenders van te maken of om gewoon die ene maand ingevuld op het prikbord te hangen zodat het hele gezin weet wat er te doen is. Natuurlijk is haar bijdrage aan de crea-hop óók weer een printable. Mocht je het nog niet gezien hebben, bekijk hier de Vakantie-Aftelkalender van ANNEKOEN.

DIY Telefoonsleeve

Op vakantie vind ik het heerlijk om mijzelf vrij te voelen en aks het even kan neem ik liever geen tas mee. Maar ja die telefoon hè, die kan ik niet zomaar thuis laten liggen en voor in je broekzak is hij vaak te groot. Vandaar een deze sleeve die je aan je riem kan hangen.

Benodigdheden: een oude spijkerbroek of stevige stof, naaigaren en een naaimachine.

Foto’s van het maakproces vind je helemaal onderaan deze post, om het niet al te rommelig te maken. De beschrijving vind je hier.

 1. Leg de telefoon op de stof en teken rechts, onder en links van de telefoon zo’n centimeter buiten de telefoon af op de stof.
 2. Teken direct ernaast nog zo’n rechthoek.
 3. Boven de eerste rechthoek teken je een flap van zo’n 4 centimeter hoog.
 4. Knip alles uit. En knip links en rechts de flap een centimeter in en op de lijn tussen de twee rechthoeken van bovenaf ook een centimeter.
 5. Knip ook nog twee smalle rechthoeken, dit worden de lussen. Ze moeten dus ruim om je riem passen.
 6. Werk de lussen rondom om met een dichte zigzag-steek.
 7. Vouw de randjes van de flap 1 cm om naar binnen en zet dit vast.
 8. Zet de lussen eerst aan de bovenkant van de flap vast zodat ze naar boven uitsteken. Vouw ze dan naar beneden en zet ook dit einde vast op de flap.
 9. Vouw aan de voorkant van de sleeve de bovenrand 1 cm naar binnen en zet dit vast.
 10. Vouw nu het hele werkstuk dubbel zodat de twee rechthoeken die je als eerste tekende op elkaar liggen met de mooie kant naar binnen.
 11. Zoom rondom op 0,5 cm van de rand.
 12. Keer om met de goede kant naar buiten en KLAAR!

Zoals je op de foto’s ziet heb ik een siersteek gebruikt op de voorkant.

Winnen

Ben jij nou geen naaister of heb je even geen zin?Bij mij kun je deze week een zelfgemaakte sleeve winnen. Hij wordt sowieso van deze zelfde spijkerstof, maar verder kan hij gecustomized worden. Wil je een andere kleur garen of sierstiksel? Geen probleem! Wil je iets anders aangepast hebben? Als je wint mag je me alles vragen en ik laat je weten wat haalbaar is. Doe mee door hieronder of op Facebook te reageren. Liever anoniem? Je mag me ook mailen op karin@lings.nl.

Verder hoppen

Bij een bloghop is het de bedoeling dat je nieuwe blogs ontdekt. Dus ik stuur je graag verder naar Melanie Bleeker van bmellow.nl. Ik volgde haar nog niet, maar ben vooral eens in de posts over haar Bullet Journal gedoken. Op mijn werk heb ik er net een gekregen en het lijkt me erg fijn deze te gaan gebruiken, maar ben nog wat zoekende naar hoe. Voor deze creahop heeft Melanie een mini scrapbook vakantie album gemaakt, kijk maar snel!

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

14 thoughts on “Een telefoonsleeve voor aan je riem (Crea-hop + winactie)”

 1. Ja echt handig! Zou echt wat voor mij zijn, aangezien ik mijn gsm al eens, via mijn kontzak, in de wc heb gedropped…… maar leuk ook om jou blog zo te ontdekken via de crea hop. Groetjes Ceciel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.