Binnenkijken in onze slaapkamer

De eerste kamer die helemaal af is is onze eigen slaapkamer. De master bedroom zouden sommigen zeggen. Al kozen wij er juist niet voor om in de grootste kamer te gaan slapen. Een fijne slaapkamer, gezellig en warm ingericht, maar zonder al te veel afleiding. Wel een lange lage kast, maar niet onze kledingkasten. De eerste kamer omdat we hiervoor niks nieuws hebben gekocht.

Dekbedovertrek

Niks nieuws? Nou ja bijna niks nieuws. Het dekbedovertrek kregen we gesponsord van bedden.nl. Het is van het merk Good Morning en bevalt ons erg goed. Ondanks dat we geen nieuwe meubels hebben gekocht, de gordijnen van onze oude huiskamer hebben gerecycled, en ook bijzettafeltjes uit ons oude werkkamer hebben hergebruikt, voelt de slaapkamer toch helemaal nieuw door de blauwgeverfde muur én het nieuwe dekbedovertrek. Dat zijn toch twee grote oppervlaktes die weer helemaal fris zijn. Persoonlijk vind ik het ook fijn met wat neutrale kleuren te werken op het bed, omdat de blauwe muur met gouden lijstjes al veel aandacht vraagt. En dan is het wel zo leuk dat er toch een patroontje op het overtrek staat. Ik heb het overtrek eerst gewassen, en het is lekker zacht – zonder heel glad te zijn. Bij bedden.nl hebben ze trouwens een brede collectie , dus daar zit vast ook wat voor jou tussen.

Gouden lijstjes

Ook de lijstjes aan de muur hadden we al in ons vorige huis. Het is een mix van ansichtkaarten, schilderijen (gekregen van mijn schoonopa) en oude landkaarten. Voor de landkaarten hebben we een oude bosatlas (jaren 60) die mijn schoonvader weg zou gooien uit elkaar gehaald. Omdat ze allemaal uit een boek komen liggen de kleuren mooi bij elkaar en wordt de muur met lijsten meer een geheel. We hebben nog een schilderij en een ets die ook op deze muur komen, maar dan moet er eerst een nieuwe (natuurlijk goudkleurige) lijst omheen komen.

Buiten

Niet op de foto, maar wel erg fijn is het zonnescherm aan ons raam. Door deze uit te rollen (gelukkig elektrisch) krijgen we een stuk minder zon in de slaapkamer en dat scheelt behoorlijk in temperatuur. Hadden we deze niet gehad dan waren wij wellicht gaan kijken naar een mobiele airco.

Nachtkastje

Vinden jullie het ook zo leuk om te zien wat iemand leest? Kijk maar mee op mijn nachtkastje! Ik werk bij managementboek.nl en daarvandaan komt nog wel eens een leuk boek mee naar huis. Helemaal niet vervelend.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Binnenkijken in onze slaapkamer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.