I love T-shirts (patronenboek)

De zomer komt er aan, tijd voor T-shirts. De afgelopen twee weken maakte ik er drie: een voor mijzelf en twee voor mijn eigenwijze kleuter. De patronen voor deze T-shirts komen uit het nieuwe boek van Fran Vanseveren: I love T-shirts – 15 hippe T-shirt om zelf te naaien van maat 92 tot XXL. Het boek is verschenen onder het Madame Creatief label van uitgeverij Lannoo.

Voor mijzelf

Al een tijdje had ik een leuke stof met fietsjes liggen. Het is een stof Qjutie Kids, een kinderstof dus blijkbaar, maar wat mij betreft niet zo kinderlijk dat ik het niet aan kan. En ook op de Instagram van @lapjestante zag ik hem voorbijkomen in een damesshirt. Moet kunnen toch. Zei ik iets over een eigenwijze kleuter? Van wie zou hij dat hebben? Hoe dan ook, ik mixte de fietsenstof met een donkergrijze tricot en naaide de Majica in elkaar. Een makkelijk shirt met aangeknipte mouwen. Misschien niet helemaal mijn model, ik maakte de mouwen wat dichter en de taille wat smaller om meer ‘mijn’ fit te krijgen. De volgende keer kies ik voor een kleinere maar. Het effect van de V vind ik echt geweldig. Lekker sportief en speels. Zo zie je tenminste niet alleen maar fietsjes.

Voor de kleuter

Eigenwijs is hij, dus dat vraagt om eigenwijze kleding. Dit keer werd het de T-skjorte uit ‘I love T-shirts’. Een leuk model met kraagje en borstzakje. Die laatste liet ik weg omdat de drummende leeuw op de Lillestof (ontwerp van BORA) erom vroeg om uit de band te springen. Ik maakte deze in 116/122 en hij past perfect voor ons smalle mannetje.

En als je dan toch een patroon hebt liggen, tja dan maak je toch meteen twee T-shirts? De oude Brandweerman Sam T-shirts paste niet meer, maar de restjes stof die ik toen over hield heb ik bewaard en nu hergebruikt. Een wat stoerdere versie, want hee hij is inmiddels 5.

I love T-shirts

Nu ik twee patronen heb gemaakt kan ik zeggen dat dit een fijn patronenboek is. De uitleg is duidelijk, de patronen zijn goed over te nemen. Er staan behoorlijk wat patronen in ook: 9 voor dames, dezelfde 9 voor meisjes, 6 voor heren en dezelfde 6 voor jongens. Zeven van de patronen komen ook weer met zowel lange als korte mouwoptie dus je kunt alle kanten op. Én extra leuk is het natuurlijk dat je patronen hebt om mee te winnen. Samen met je kind hetzelfde shirt aan. Het zou nog net één stapje leuker zijn als ze nog een patroon hadden toegevoegd die in dames, heren, meisjes én jongens variant beschikbaar zou zijn. Zodat je echt met het hele gezin hetzelfde aan kon doen. Een beetje fout, maar voor een keer zou dat best tof zijn toch?

Kortom ‘I love T-shirts’ is een aanrader. Tussen de foto’s hieronder zie je nog een overzicht van de modellen.

Voor deze recensie heb ik geen boeken of stof gekregen. Het artikel bevat wel affiliatelinks. Mocht je het boek willen bestellen en je doet dat via dit blog dan ontvang ik een kleine vergoeding, zonder dat het jou wat extra’s kost.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

2 thoughts on “I love T-shirts (patronenboek)”

  1. Wat leuk! Ik naai sinds kort ook, met veel plezier, misschien durf ik wel eens een shirt aan. Ook leuk dat ik las dat je net als ik al rond 2000 je eigen site bouwde en eigen blog had (ik ben net weer een nieuwe begonnen sinds lange tijd weg te zijn geweest). Dat had ik ook! En ik heb nu ongeveer hetzelfde beroep als jij. Maar hoe oud ben jij? Je lijkt zoveel jonger dan ik!
    Soek onlangs geplaatst…Nog even over mijn onbestemde gevoelMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.