Juffenbedankje: een bloem is altijd goed

Bij het naar school gaan van onze kleuter is ook het fenomeen ‘juffendag’ gekomen. Vorig jaar voor het eerst, nu opnieuw. En zoals bij alles wat onze kleuter al eerder heeft meegemaakt had hij een precies plan: mama, ik wil de juf een bloem geven.

Goed idee! Een bloem hieft de juf ook niet eeuwig te bewaren dus dat is mooi. Mijn motto bij cadeautjes is altijd: als ik niet wat ik moet geven, geef ik in ieder geval iets dat op gaat. En omdat een bloem zonder water geen lang leven heeft konden we ook meteen wat knutselen.

Even terug had ik toevallig al paar lege tonicflesjes (van de AH) bewaard omdat ik ze zo leuk vond. Met water, zeep en uiteindelijk was wasbenzine heb ik de etiketten verwijderd. Daarna mocht de kleuter de flesjes versieren met watervaste stift. Edding met een glimmertje erin zelfs. Het tekenen was zo leuk dat meneertje liever het flesje draaide en zo krabbels erom heen zette dan dat hij echt geconcentreerd ging tekenen… Ach door ook de witte Edding in te zetten voor een tekst ziet het er toch nog redelijk uit, hoop ik. De lol zit er in ieder geval in.

Vier juffen, nou ja twee juffen en twee hulpjuffen, dus ook vier flesjes en vier bloemen. Om de boel morgen mee naar school te nemen hebben we de flesjes weer terug gezet in de oorspronkelijke kartonnen verpakking. Ook even versieren, lintje erom en klaar!

Fijne juffendag!

En fijne vakantie natuurlijk.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.