Omapost op vakantie

Kennen jullie Omapost al? Deel je online leven met je offline oma, is de boodschap die ze uitdragen. Want niet iedereen zit op Facebook en Instagram of volgt alles. Nu heb ik al een tijdje geen eigen opa’s en oma’s meer, en toch staat de app op mijn telefoon. Wij gebruiken hem om af en toe een leuk kaartje te sturen naar oma Elli, mijn moeder dus. Meestal een kaartje met haar kleinkind erop.

Natuurlijk is oma Elli zelf zo online als je maar kan zijn, ze instagramt zelfs internationaler dan ikzelf, in het Engels. En toch vindt ze het superleuk om regelmatig een kaartje te ontvangen van haar enige kleinkind. Ze wonen nu eenmaal niet om de hoek, zoals de andere oma. Oma: “Het is zo leuk om een bijna live kaartje te krijgen van je kleinzoon.”

Op vakantie

We hebben de app ook al eens gebruikt om naar meerdere mensen een kaartje te sturen vanaf een vakantieadres. Omapost op vakantie dus, Superpersoonlijk, want met een eigen foto, en supermakkelijk. Als je wifi of een goede 4G verbinding hebt hoef je je vakantiehuisje of tent niet eens uit. Open de app, koop tegoed (als je meer kaartjes koopt wordt het voordeliger, 12 kaartjes voor €25 inclusief verzenden), vul het adres van de ontvanger in, kies een foto en schrijf een tekst. En klaar. De kaartjes worden twee keer per week verstuurd en je ziet altijd wat de verwachte ontvangstdag is. Aangezien de kaartjes vanuit Nederland worden verstuurd hoef je geen dure buitenlandse postzegels te kopen en komt de kaart waarschijnlijk ook sneller aan. Toegegeven zo’n echte buitenlandse of geknutselde kaart met mooie postzegel heeft ook wel wat. Maar over het algemeen denk ik er veel te laat aan….

Oh ja als je geen smartphone hebt kun je ook gebruikmaken van de website van omapost.

Op de koelkast

Oma Elli bewaart de kaartjes die we sturen op haar koelkast vol met magneten van over de hele wereld. Zo kan ze lekker vaak wegdromen naar de eerdere vakanties én naar haar kleinkind. Voor mij ook altijd leuk om te zien als we weer eens bij mijn ouders zijn. Even terugdenken aan dingen die wij eerder meemaakten.

Omapost uitproberen

Wil je Omapost deze zomer zelf een keer uitproberen? Via Instagram mag ik 25 codes voor een kaartje weggeven. De eerste 25 mensen die op [deze post] reageren krijgen de code via een DM.

Bonustip: ook als jouw oma (of moeder) in het buitenland woont kun je gebruik maken van Omapost. Ze versturen wereldwijd.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.