Magioni boek: Pizza

Als jouw bedrijf pizza’s maakt en je gaat een kookboek schrijven, dan staan daar natuurlijk pizza’s. Nou zo logisch is dat niet, want het is best stoer als je luxe groentenpizzabodems en kant-en-klaar pizza’s verkoopt om dan je recepten te delen en te verkopen. Dadelijk gaat iedereen zelf verse groentenpizza’s maken en kopen ze je producten niet meer. Het blijkt namelijk helemaal niet moeilijk te zijn! Toch is dit precies wat Manon van Essen van Magioni deed. En nu is het Magioni boek er, en het heet: Pizza.

Zelf maak ik al jaren zelf pizza’s. Meestal volgens dit recept van Jamie Olivier. Ook las ik al meerdere keren over pizza’s met een bloemkoolbodem. Slim, maar niet aantrekkelijk genoeg. Echter er zijn dus ook bodems, die van Magioni, die het goede van groenten met het gevoel van een foute pizza combineren. Het basisrecept in ‘Pizza’ gaat uit van 300 gram bloemkool en 300 gram bloem. Half half dus. Per pizza werk je maar mooi 75 gram extra groenen naar binnen. En extra benadruk ik graag, want ook de toppings van veel van de pizza’s in dit boek bestaan uit groenten.

Vorige week kreeg ik het boek toegestuurd van uitgeverij Spectrum, vandaag heb ik aangegrepen om voor de allereerste keer pizza’s met bloemkool te maken. Wat een heerlijk en soepel deeg krijg je met dit recept,geen stukjes bloemkool, maar een deeg dat er eigenlijk niet heel anders uitziet dan een gewoon pizzadeeg. Echt silky zacht en super te verwerken. Ik heb een stapje anders gedaan dan in het boek, omdat ik nou eenmaal altijd zo mijn pizza’s bak. Ik heb de bodems eerst gebakken (toen de kleuter op school was), toen een halfuurtje voor het eten begonnen met belegggen en de over voorverwarmen en dan met de topping erop opnieuw in de oven, tot de groenten gegrild is en de kaas gesmolten. Ik vind dat fijn om zo te doen, omdat ik dan in de avond minder tijd kwijt ben én ik zo ook alle vier de pizza’s tegelijk af kan ronden en we samen aan tafel kunnen eten.

Goed bloemkoolbodems dus: van de kleuter geen gezeur, al at ie net aks normaal voornamelijk de randen van de pizza. Manlief vond het ook ‘ok’, zoals mannen enthousiast kunnen zijn… en ik? Ben vooral blij met de extra groenten die we allemaal op hebben. Qua smaak van de bodem, ja het is iets anders dan we gewend zijn, maar de bloemkool overheerst niet bij het eten. In de nasmaak overigens wel wat meer. Naast bloemkoolbodems vind je in ‘Pizza’ ook recepten voor o.a. bietenpizza, frambozenpizza, rodekoolpizza & chocoladepizza. En dan benoem ik alleen nog maar de bodems. In het basishoofdstuk staan ook een paar finne sauzen en daarna gaat het boek verder met de toppings. In vier hoofdstukken: vega(n) pizzarecepten, pizzarecepten met vis en zeevruchgen, pizzarecepten met vlees en gevogelte & specials.

Vanavond maakte ik de sushipizza met avocado-wasabicrème, zalm en edame-bonen (op de foto hierboven) bijna letterlijk zoals in het boek. Een combi waar ik zelf nooit aan had gedacht en die in Italië vast verboden is. Maar wel lekker! Ook maakte ik een variatie op de tonno (met gestoomde makreel) en een variatie op de brie met pompoen (omdat de Lidl geen pompoen had) en nog een bijna kale kinderpizza. Naast de sushipizza staan er nog heel wat recepten in waar ik zelf niet direct aan gedacht had maar die ik wel ga proberen.

Is het Magioni boek een aanrader?

Er zijn dus twee redenen om dit boek te kopen: de recepten voor groentenbodems waardoor je je minder schuldig hoeft te voelen én de grote variëteit aan recepttoppings. Oh en drie: de foto’s, kookboeken kijk je misschien wel meer dan dat je ze leest.

Minpuntje: het fotooverzicht van de verschillende degen voorin, daar staat bij elk deeg ‘pag 25’, waardoor ik het eerst niet goed kon vinden.

Oh ja, zie je de foto van het deeg? Die met het ‘overschrift’? Dat is een foto uit mijn Instagram story van vandaag. Dat doe ik steeds vaker, dus ik zou het super vinden als je Maak het Vrolijk daar ook zou volgen :)

Het boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Spectrum. De linkjes in dit blog zijn affiliatelinkjes, waardoor ik een klein bedragje krijg als jij het boek koopt zonder dat het jou wat extra’s kost.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.