Ninjago taart

Lego Ninjago Taart – voor een kinderverjaardag

Vijf alweer, vijf! Elk jaar denk ik bij de verjaardag van mijn zoon ‘hoe dan?’, cliché maar het gaat echt zo snel. “Mama, als ik jarig ben wil ik een Ninjago-taart”, werd er in november al aangekondigd, “met bananen- en aarbeismaak”. Prima, dat gaan we regelen.

Nou ja regelen, zelf bakken dus!

Ninjago Taart decoratie

Stap 1 was het verzinnen van de Ninjago versiering. Ik kon niks kant-en-klaars vinden dat echt naar mijn zin was. Het maken van fondant zag ik niet zitten, want daar krijg ik die scherpe vormen niet mee voor elkaar. Maar gelukkig vond ik bij taartendecoratieprints.nl de mogelijkheid om je eigen print op een laagje frosting te laten zetten. In plaats van een grote taartpunt koos ik voor een vel met kleine cupcakerondjes, wat internetplaatjes uitgekozen en laten printen. Op deze manier kun je ook een stapelbaar snel en leuk decoreren. Mocht je geen zin hebben om zelf plaatjes uit te zoeken, ze hebben ook Legoprints in het assortiment zitten.

Als tweede Ninjago (of eigenlijk meer Lego) decoratie maakt ik gouden Lego-steentjes en -poppetjes. Hiervoor gebruikte ik een siliconen ijsblokjesvorm die we al hadden, witte chocolade en goudpoeder. Beide decoraties zijn goed houdbaar en dat is fijn, op de dag van het bakken hoefde ik hier niet meer over na te denken. Kijk op bol.com voor soortgelijke Lego ijsblokjesvormen.

De smaken en recepten

Bananensmaak… tja, ik wilde geen Olvarittaart dus besloot ik om voor een cake van banenbrood te gaan. Dat is in de foto van de doorgesneden taart de onderste laag. De bovenste laag is een amandelcake. Ertussenin een aardbeien-frambozenjam.

Recept banenbrood

Ingrediënten: 4 goed rijpe bananen, 150 gram boter (zacht), 100 gram kristalsuiker, 125 gram poedersuiker, 2 grote eieren, 175 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, mespuntje zout, 75 gram amandelmeel.

Stappen: 1. Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. – 2. Vet een cakevorm of springvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. – 3. Prak de bananen zo fijn mogelijk. – 4. Klop de zachte boter met beide suikers. – 5. Klop de eieren en de banen door het botermengsel. – 6. Zeef de bloem, de bakpoeder en het kaneel door elkaar en meng dit bloemmengsel samen met het amandelmeel en het zout door het bananenmengsel. – 7. Doe het deeg in de vorm en bak het in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten (tot een satéprikker of breinaald die je erin steekt er droog weer uit komt.

Voor de taart die ik maakte, maakte ik dit deeg één keer en verdeelde ik over een gewone (24cm) en een kleinere springvorm.

Recept amandelcake

Ingrediënten: 190 gram boter (zacht), 190 gram bloem, 190 gram kristalsuiker, 3 grote eieren, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 25 ml crème fraiche, 1 theelepel vanille essence, 100 gram amandelmeel.

Stappen: 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. – 2. Vet een cakevorm of springvorm in met boter en bestrooit met wat bloem. – 3. Klop de zachte boter met de suiker. – 4. Voeg de eieren een voor een toe, blijf goed kloppen (een keukenmachine of elektrische mixer is aan te raden). – 5. Zeef en meng de bloem, de bakpoeder en het zout en meng dit bloemmengsel vervolgens met het eimengsel. Klop rustig of roer. – 6. Roer ook de crème fraiche, het vanille essence en het amandelmeel door het deeg. – 7. Doe het deeg in de vorm en bak 60 minuten tot de vake stevig voelt (en een prikker er droog uitkomt).

Ook voor de amandelcake verdeelde ik het deeg over een normale en een kleinere springvorm.

Samenvoegen tot Ninjago taart

Neem de grote laag banenbrood, smeer op de bovenkant in met een jam en plaats de grote laag amandelcake erbovenop. Ik maakte de jam zelf met verse aardbeien, frambozen uit de diepvries, suiker, water en wat gelatine. Maar jam uit een potje doet het ook prima.

Hetzelfde stapelwerk doe je ook met de twee kleinere lagen.

Daarna smeerde ik alleen de zijkanten in met een botercrème om ze recht te maken. Het gat opvullend, maar zo min mogelijk botercrème gebruikend. Het mag ook gewoon een mooie volle laag zijn, maar man en kind houden er niet van, dus ik heb het beperkt.

Daarna beide delen bekleden met fondant. Het bovenste, kleine, deel heb ik met goudpoeder gekleurd. Daarna stapelen en versieren maar!

Op de foto met meerdere taarten zie je ook de Key Lime Pie staan, die maakte ik ook met mijn eigen verjaardag en moest van de visite écht terugkomen. Het recept voor de Key Lime Pie staat hier.

Opmerking: deze blog bevat een affiliate-link naar bol.com, dat betekent dat ik een klein bedragje van hen krijg als jij daar wat koopt. Het kost je niks extra’s. Dit blog is niet geschreven in opdracht van bol.com.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.