Bling versie van de Otium Sweater (Sofilantjes)

Als je een fijn patroon geknipt hebt liggen, en je maten zijnnog hetzelfde dan ben je een heel stuk sneller klaar met een kledingstuk. Toen ik zaterdag mijn bestelde stoffen van Driessen Stoffen binnenkreeg besloot ik vrij snel mij carnavalsproject (waar ik de bestelling voor deed) aan de kant te schuiven en met de glitterstof nog voor de kerst een fijne Otium Sweater (van Sofilantjes) te maken.

Sofilantjes Otium als de basis

De Otium Sweater, is net als de Semper Sweater een patroon van Sofilantjes. Eerder blogde ik over de Otium met grote zak die ik maakte. Een trui die ik nig altijd graag draag. In de tussentijd maakte ik ook een groene versie met korte mouwen met een lage rug. Voor deze versie besloot ik het patroon in de lengte wat in te korten. Dat heb ik voor de nieuwe Bling Otium zo gelaten. Nu koos ik echter voor de driekwart mouw en de standaard neklijn. Zoals je leest biedt het patroon al behoorlijk wat variaties. Ook waar je moet inkorten staat goed beschreven in de bijbehorende werkbeschrijving. Ondanks alle variaties die het patroon al biedt wilde ik heel graag een stuk tricot nepleer toevoegen. Ik beslooot hiervoor een schouderpas toe te voegen die een deel doorloopt in de voorkant. Het nepleer kocht ik overigens om een rechte rok van te maken. Deze schouderstukken komen uit het stuk stof dat overblijft.

Overigens gooi ik dit naaiproject lekker snel online, ik maakte het deze ochtend pas af. Dat doe ik natuurlijk omdat het leuk is Kerstinspiratie te delen, maar ook omdat de paarse paillettenstof nu nog te koop is bij Driessen. Als je de website bekeken hebt en je twijfelt over het kopen: Driessen is echt een prima partij om bij te kopen. Een snel wisselende betaalbare collectie met daarnaast een steeds groter wordende collectie van basisstoffen. En voor inspiratie kun je de Driessen Facebookgroep even opzoeken. Zie je wat anderen naaisters met de stoffen maken. Sofilantjes heeft trouwens ook zo’n Facebookgroep.

 
Sofilantjes otium hack

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.