Samen in de kou – tekenen met tekenapps

Al eerder liet ik apps zien waarmee je op de iPad kan tekenen. Maar volgens mij heb ik op Maak het Vrolijk nog niet eerder mijn twee favoriete tekenapps laten zien. Dat zijn ‘Sketches’ en ‘Path-on’.

Tekenapps: Sketches

Voor het echte tekenwerk is Sketches mijn favoriet van Tayasui. Het is een app die je in eerste instantie gratis kan downloaden en waarbij je extra betaald voor meer opties. En dat kan ik je aanraden. Zoals in de screenshot hieronder ziet kun je uit behoorlijk wat tools kiezen én kun je werken met lagen. Ik kies er meestal voor om de bovenste laag te gebruiken om mijn lijnen in te tekenen. Op de laag daaronder kun je dan inkleuren, met bijvoorbeeld waterverf, stift of pastel. En de onderste laag gebruik ik om een achtergrond neer te zetten. Ik hou erg van de functie waarmee je een opervlak met een patroon kan vullen. Kijk maar naar de onderste screenshot.

Tekenapps iPad sketches

Tekenapps sketches

Tekenapps: Path on

Path on is mijn favoriete app om tekst aan een tekening of foto toe te voegen. De reden is simpel: je hebt veel mogelijkheden én kan zelf het pad, oftewel het lijntje, tekenen dat de tekst moet volgen. Daardoor kun je behoorlijk creatief in de weer. In de rechter screenshot zie je dat je daarnaast ook nog verschillende filters over de tekening/foto kan leggen. Ik gebruik dat soms om weer een heel andere sfeer neer te kunnen zetten of omdat de tekst dan beter uit komt.

Tekenapps iPad Path-on

Achtergrond downloaden

Hieronder vind je de tekening die ik maakte. Door rechts te klikken kun je hem opslaan, je mag hem vrij gebruiken. Bijvoorbeeld om er met Path on je eigen tekst op te zetten of op om als achtergrond te gebruiken.

Tekenapps sketches

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.