Een makkelijke petticoat – maak het met stroken

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: Carnaval! Ik hou ervan en ik hou ook van het verkleden. Helaas voor mij kom ik uit Oeteldonk en daar hoort verkleden eigenlijk niet. In Oeteldonk draag je je kiel (natuurlijk vol plaatjes) en je rood-wit-gele sjaal en daar blijft het wel bij. Begrijp me niet verkeerd hoor, vele zijn hierin ontzettend creatief en maken mooie dingen. Maar ik zou het allerliefst helemaal los gaan :-P – er zijn genoeg jaren waarin ik dat deed. Dit jaar ga ik, zoals wel vaker, in blauw (de kleur van de kiel) rood, wit en geel. Dus geen kiel maar wel echt Oeteldonks.

Petticoat van Pinterest

Ik heb geen tijd gehad voor een hele nieuwe outfit, maar een update van een eerdere outfit zag ik wel zitten. Deze petticoat zag ik al eens eerder op Pinterest en dat gaf me inspiratie:


Omdat ik al een ‘echte’ petticoat heb en deze alleen ter decoratie een stuk zichtbaar zou zijn besloot ik aan drie keer een meter tule genoeg te hebben voor het stuk dat ik zichtbaar zou maken. En dat klopte. Het enige wat je hoeft te doen is een lang lint te nemen, de tule in stroken knippen en de stroken om het lint knopen. Stom genoeg heb ik echter de pin niet meer opgezocht toen ik aan de gang ging en hen ik dus niet zo netjes geknoopt als ik zou moeten doen… Misschien doe ik het voor zondag nog wel een keer over. Aan de andere kant: het elastiek zit straks onder mijn jurk dus niemand die het ziet.

De foto hieronder is met mijn telefoon gemaakt door onze peuter, en de jurk is bovenaan de petticoat nog niet netjes afgewerkt, maar geeft alvast een idee. Hij vond het leuk om te helpen (en om mijn telefoon legaal te mogen gebruiken natuurlijk). Na de carnaval plaats ik nog een betere foto, maar het leek me een beetje jammer om de hele blogpost past na volgende week te plaatsen.

Veel plezier!

petticoat

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.