Maak je eigen boek met Arne en Carlos

Als hobbyboek van de maand december bij bol.com koos ik voor ‘Maak je eigen boek met Arne en Carlos‘. De eerdere boeken van Arne en Carlos over kerstballen en paaseieren (ofzo) breien vond ik vooral raar en ik wist nooit wat je ermee zou moeten en ook niet waarom het zo’n hype werd. Misschien gewoon omdat ik niks met breien heb. Maar toen ik deze nieuwe titel aangekondigd zag wist ik meteen: die wil ik hebben en die wil ik zien!

Voor bol.com schreef ik de volgende lovende recensie:

Dit nieuwe boek van Arne & Carlos is geweldig! Ze laten zien hoe je met gewone materialen zelf een boek in elkaar kan zetten. Volg de stappen en het lukt zeker. De foto’s en uitleg zijn helder en je kunt al snel aan de slag. Het is heerlijk hoe Arne en Carlos aangeven wat je moet doen zonder voor te kauwen of je creativiteit weg te nemen. Ze voeden deze juist met allerlei idee├źn voor hoe je het boek ook zou kunnen maken. 

Het eerste deel van het boek bestaat uit stap voor stap foto’s voor het maken van jouw boek: van het verzamelen van het papier, het naaien van de katernen, het binden van de katernen en het maken van de kaft. Het tweede deel geeft inspiratie voor wat voor soort boeken je kunt maken en hoe je gemaakte boeken kunt vullen. De losse stijl van instructies en de vele foto’s nodigen de lezer uit zelf te experimenteren.

Hieronder wat foto’s van het eerste boek dat ik maakte. Van allerlei soorten papier en met een kaft gemaakt van een oude rok. Een rok die ik nooit wegdeed omdat het toen ik het kocht een luxe aanschaf was voor de dag van mijn afstuderen. Die herinneringen kan ik nu dus houden zonder dat de rok zinloos in mijn kast ligt te liggen omdat ik hem toch niet meer aandoe. Nu nog bedenken waar ik het boek voor ga gebruiken.

Bij het volgende boek dat ik maak zal ik ook wat foto’s van het maakproces maken en hier delen. Maar hoe het precies moet ga ik je niet vertellen, koop gewoon dat veel te leuke fantastische boek maar.

Bekijk hier mijn recensiepagina bij bol.com (affiliate link)

Zelfgemaakt boek

imageimageimage

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.